Malatya'da Kovid-19 çocuk vaka oranı 500 bin

Malatya Sağlık İl Müdürü Prof. Dr. Recep Bentli, tarafından açıklamaya göre kent genelinde şu an bin 500 çocuk Kovid-19 vakası bulunuyor.

Malatya'da Kovid-19 çocuk vaka oranı 500 bin
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Geçen  hafta vaka sayısı ile Türkiye’de ikinci olan kentte, son açıklanan verilere göre yüzde 15’lik bir düşüş oldu. Fakat bu düşüşe ne yazık ki çocuklar dâhil değil.  Aksine çocuk vakalarında artış görüldü.

500 AKTİF ÇOCUK VAKA BULUNUYOR

Malatya Sağlık İl Müdürü Prof. Dr. Recep Bentli Delta varyantının en çok etkilediği kesimlerden olan çocuk vakalarında Malatya şu anda bin 500 aktif vakanın bulunduğunu açıkladı.

BİR AYDA 3 HAMİLE HAYATINI KAYBETTİ

Prof. Dr. Recep Bentli konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada 500 çocuk Kovid-19 vakasısının 14’ünün tedavisinin hastanede devam ettiğini söyledi. Son bir ayda virüse yakalanan 3 hamilenin hayatını kaybettiğini de belirten Bentli, 2 doz aşılamanın önemini vurguladı.

Aşılama oranlarında ise  şu anda yüzde 66’larda olduklarını ifade eden Prof. Dr. Bentli, 81 il içerisinde bu oranla 55’inci sırada bulunduklarını söyledi. Kentte 30 bin kişinin ilk doz aşısını olduktan sonra aradan 42 gün geçmesine rağmen ikinci doz aşılarını halen vurulmadığını da belirten Bentli, Malatya olarak 2 doz aşılama oranında yakın zamanda yüzde 75’i görmeyi ümit ettiklerini de ifade etti.

Bakmadan Geçme