Malatya'da Konteyner Çarşı için kura çekimi yapıldı

Malatya Yeşilyurt Belediyesi'nin 4 mahalleye kurduğu Konteyner Çarşı için kura çekimi yapıldı.

Malatya'da Konteyner Çarşı için kura çekimi yapıldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Malatya'da yaşanan büyük depremin ardından işyerleri yıkılan ve kullanılamaz hale gelen esnafların ticari hayatlarına devam etmesi için Yeşilyurt İlçesinde ‘Konteyner Çarşı’ modeli hayata geçirildi.

Yeşilyurt Belediyesi Başkanı Mehmet Çınar’ın talimatıyla, Turgut Özal, Gündüzbey ve Dilek’in yanı sıra Çırmıktı bölgesi Hıroğlu, Mullakasım ve Hamidiye Mahallelerininde Konteyner Çarşılar kuruldu. Yeşilyurt Belediyesi ekiplerinin yoğun gayretleri sonucunda büyük bir kısmı tamamlanan çarşı alanlarında kuaför, tuhafiye, kırtasiye, kasap, manav ve börekçi gibi işyerlerinin haricinde farklı meslek gruplarına ait hizmet mekanları da yer alıyor.

Yeşilyurt’un farklı mahallelerinde kurulan işyerlerinin kura çekimlerine gerçekleştirdiklerini söyleyen Yeşilyurt Belediyesi Zabıta Hizmetleri Müdürü Emin Gölgeli, “Yeşilyurt Belediyesi olarak her türlü şart ve durumda esnaflarımızın yanındayız. Şehrimizde hayatın normale dönmesi için ekonominin yeniden eski günlerine dönmesi gerekiyor. Belediye Başkanımız Mehmet Çınar’ın talimatıyla ilk etapta dört ayrı mahallemize yeni iş alanları kurarak esnaflarımızın ticaretini sürdürmesi ve hemşehrilerimizin de alış veriş yapmasına imkan sunmuş oluyoruz. Esnaflarımızın mağduriyetini gidermek için elimizden geleni yapıyoruz. Yapımı tamamlanan prefabrik işyerlerimizin kuralarının çekimlerine bugünden itibaren hız verdik. Yeni işyeri konteynerlarımız yerleştikçe kura çekimlerine devam edeceğiz. Bizler esnaflarımız ve hemşehrilerimizle birlikte el ele verip yaralarımızı sarmaya gayret ediyoruz, bugünleri birlik ve beraberlikle atlatacağız. Esnafımıza hâyırlı ve bereketli kazançlar temenni ediyoruz.” diye konuştu.

Bakmadan Geçme