Malatya'da göle düşen otobüste aramalar tamamlandı

Malatya'da Karakaya Baraj Gölü'ne düşen yolcu otobüsünde su altı arama kurtarma ekiplerinin çalışması sona erdi.

Malatya'da göle düşen otobüste aramalar tamamlandı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Malatya'da Battalgazi ilçesindeki Atabey İskele Hattı'na çalışan Büyükşehir Belediyesi'ne ait özel halk otobüsü, şoförünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu Karakaya Baraj Gölü'ne düştü.

Olayın ardından su altı arama ekipleri, dalış yaparak otobüs içinde ve çevresinde arama başlattı.

Aramada herhangi bir olumsuzluğa rastlanmadı. 

Malatya Valisi Hulusi Şahin ile Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan da kaza yerine giderek bilgi aldı.

Olayla ilgili açıklamada bulunan Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, “Sevindiğimiz tek şey suyun altında canlı olmaması. Menfur bir kaza olmuş, geçmiş olsun diyoruz. Tek sevindiğimiz can zayiatı olmaması. Büyükşehir Belediyemize ait İtfaiye Daire Başkanlığımıza bağlı dalgıçlarımız da suyun altın gerekli incelemeleri de yaptılar. Otobüsün içerisinde herhangi bir vatandaşımızın olmadığını bizlere ifade ettiler. Aracımızı suyun içerisinden çıkarmak için çalışmalar yapılıyor. Arama kurtarma çalışmalarına katılan personellerimize teşekkür ediyorum. Ayrıca otobüs içerisinde bulunan ve tedbir amaçlı hastaneye kaldırılan yaralı vatandaşlarımıza ve ailelerine geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.” dedi. 

Yolculardan soğuktan etkilenen 3 yolcunun ise tedbir amaçlı hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındıkları ve hayati tehlikelerinin bulunmadığı belirtildi.

Bakmadan Geçme