Malatya'da elma hasadı başladı, üreticiler soğuk hava deposu istiyor

Malatya'nın Doğanşehir İlçesi'nde yetiştirilen elmalarda hasat mevsimi başladı.

Malatya'da elma hasadı başladı, üreticiler soğuk hava deposu istiyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İlçede bu yıl yaklaşık 40 bin tona yakın elma rekoltesi bekleniyor. Üreticiler ise ilçede soğuk hava deposu olmayışından şikayetçi.

“DEPOMUZ OLMAZSA ÜRÜNLERİMİZİ 75 KURUŞA MEYVE SUYU FABRİKASINA VERECEĞİZ”

Doğanşehir’de soğuk hava deposu ihtiyacının olduğunu ifade eden Doğanşehir Ziraat Odası Başkanı Burhan Tanışık, “Depomuz olmasa ürünlerimiz fazla para etmeyecek ve 75 kuruşa meyve suyu fabrikasına vereceğiz. Ama soğuk hava depomuz olsa kasalayıp orada muhafaza etsek kışın 5 TL’ye satabiliriz. Bu yüzden devlet büyüklerimizden bu konuda destek bekliyoruz.” dedi.

“ELMALARIMIZ BU YIL RENK VE AROMA BAKIMINDAN ÇOK LEZZETLİ”

Şu anda hasadın yeni başlaması nedeniyle dip fiyatta henüz bir rakamın ortaya çıkmadığını da belirten Tanışık, “Elmalarımız bu yıl renk ve aroma bakımından çok lezzetli. İnşallah güzel bir piyasa da oluşur ve iyi fiyata satarsak çiftçilerimiz açısından çok iyi olacak.” dedi.

“TAHİMİNİ REKOLTE 38 BİN İLA 40 BİN TON ARASINDA”

Elmalarda geçen dönem yaşanan kara leke ve kurt gibi sorunların son dönemlerde ilaçlamalarla ortadan kalktığına dikkat çeken Tanışık, bu yıl tahmini rekoltenin ise 38 bin ila 40 bin ton arasında olduğunu söyledi. Yaklaşık 2 ay kadar sürecek hasat döneminde topladıkları elmaları kasalar ile normal depolara koyacaklarını belirten Tanışık, sonrasında ise toptancılara bu ürünleri satacaklarını söyledi. Tanışık, elma üreticilerinin ürünlerini bu yıl iyi bir fiyata satmaları temennisinde bulundu.

Bakmadan Geçme