Malatya'da asbest mağduru köylüler basın açıklaması yaptı

Malatya'da asbestli deprem enkazlarının döküldüğü Mamurek köyü sakinleri basın açıklaması yaptı.

Malatya'da asbest mağduru köylüler basın açıklaması yaptı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Malatya Battalgazi ilçesine bağlı Mamurek köyünde, köylüler, asbestli enkazların arazilerine döküldüğünü savundu. Asbestli enkazların, insan sağlığına ve kayısı bahçelerine zarar verdiğini söyleyen köylüler, bugün Mamurek Çevre Platformu çatısı altında bir araya gelerek basın açıklaması yaptı.

Köylüler adına basın açıklamasını okuyan Mamurek Çevre Platformundan Rasim Toprak, yapılanın bir doğa katliamı olduğunu ve bu yanlıştan geri dönülmesi gerektiğini ifade etti.

"BU YAPILAN CİNAYETTİR, İHANETTİR"

Rasim Toprak, şunları söyledi:

“Neden insan hayatını içinde barından bu yapıları zamanında sağlam inşa etmediniz? İnsan hayatını daha çok para kazanmaya tercih ettiniz? Neden yaptığınız her yanlış ve hatanın ceremesini bu insanlar çekiyor. Gelin sizlere devletçiliği, idareciliği, yöneticiliği, çevre ve doğaya nasıl davranacağınızı kısacası hayata, yaşama ve insan geleceğine dair nasıl politikalar uygulanacağını size anlatalım. Aksi halde bu anlayışınız ve politikalarınız çevreyi, doğayı ve insan geleceğini yok etmeye doğru hızla sürüklüyor. Köylerimiz, çevremiz, doğamız, bağ ve bahçelerimiz deprem enkazlarının döküleceği yerler değildir. Bu yapılan resmen ihanettir, cinayettir. Bu yanlıştan geri dönün.”

Bakmadan Geçme