Malatya'da 3 bine yakın olaya müdahale edildi

Malatya'da İtfaiye Dairesi Başkanlığı, 2021 yılında 3 bin 28 yangın ve kurtarma olayına müdahale etti.

Malatya'da 3 bine yakın olaya müdahale edildi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Malatya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Hanifi Acar, 2021 yılında yapılan yangın söndürme, kaza ve kurtarma olayları hakkında bilgiler verdi. Acar, 2021 yılının 10. ayından 20’sine kadar 3028 yangın ve kaza kurtarma olayına müdahale edildiğini söyledi. Yangınlardan 184 adedinin ev ve çatı yangını, 52 adedinin ise iş yangını olduğunu belirten Acar trafik kazası müdahale sayısını ise 329 olarak açıkladı.

“YOĞUN YANGIN MEVSİMİ YAŞADIK”

Yıl genelinde toplam Acar, 3028 tane olaya müdahale ettiklerini belirten Acar, “1980 ot, çöp ve bahçe yangına, 61 de orman yangına müdahale ve 7 adet de boğulma vakası olmak üzere toplam 3 bin 28 olaya müdahale ettik. Bu yıl havaların da çok sıcak geçmesiyle beraber ciddi anlamda hem ülkemiz genelinde hem de Malatya'mızda yoğun yangın mevsimi yaşadık. Allah’a çok şükür ekibimiz zamanında güçlü bir şekilde müdahale ederek hemşerilerimizin sıkıntılarını gidermek için olaylara müdahale etti. Teşkilatımız bundan sonra da üzerine düşen görevlerini yapmaya devam edecek. Hemşerilerimizin can ve mal güvenliğini en üst düzeyde sağlayabilmek için gereken çalışmaları yapıyoruz." diye konuştu.

 “5 ADET ARACIN FİLOMUZA KATILMASI İÇİN İHALESİ YAPILDI”

Malatya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı olarak kış mevsiminde de personel eğitimlerinin devam edeceğini söyleyen Acar, “Malatya Büyükşehir Belediye Başkanımız Selahattin Gürkan’ın ilgisi ve talimatıyla 5 adet aracın filomuza katılması için ihalesi yapıldı. Firmaya teslim edildi. İnşallah önümüzdeki sezonda 5 adet daha fazla araçla güçlü bir şekilde çalışmalara devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme