Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Gürkan ve Fendoğlu'dan bayram mesajı

 Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ve MHP Malatya Milletvekili Mehmet Celal Fendoğlu, Kurban Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Gürkan ve Fendoğlu'dan bayram mesajı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Gürkan mesajında, bayramların dayanışma, yardımlaşma, paylaşma ve birlikte yaşama kültürümüzün güçlenmesine katkılar sağlayan ilahi ve özel günler olduğunu belirtti.

Bayramların kardeşliğin güçlendiği çok değerli, özel ve müstesna zamanlar olduğunu aktaran Gürkan, şunları kaydetti:

"Kurban Bayramı ise inancımızda önemli bir yere sahiptir. Bayram günleri, milli ve dini duyguların, inançların, örf ve adetlerin en güzel şekilde sergilendiği özel günlerdir. Birlik ve beraberlik şuurunun perçinlendiği müstesna günlerden biri olan bayramlar, sıla-i rahimlerin yapıldığı, komşuların ziyaret edildiği, yardıma muhtaç, hasta, yaşlı, yetim, öksüz ve kimsesizlerin unutulmadığı ve ziyaret edildiği özel günlerdir. Gönül gönüle olduktan ve tedbirlere riayet ettiğimiz müddetçe mesafelerin bir önemi olmadığını bilen bizler, yine ihtiyaç sahiplerine ulaşabilir, çocukları sevindirebilir ve dargınlıkların giderilebilmesi için yeni fırsatları hayata geçirebiliriz. Bu duygu ve düşüncelerle başta şehit ailelerimiz olmak üzere bütün hemşerilerimin Kurban Bayramı'nı tebrik ediyor, ülkemize, milletimize, İslam alemine ve insanlığa, sağlık, huzur ve barış getirmesini temenni ediyorum"

MHP Malatya Milletvekili Mehmet Celal Fendoğlu ise bayramın bağışlama, hatırlama, hoşgörü, şefkat, sıcaklık, merhamet ve vuslat olduğunu belirterek, "Bugün birbirimizi daha iyi anlama, ahlaki erdemlerimizi geliştirme ve başkalarının dertleriyle dertlenme zamanıdır. Cenab-ı Allah'ın rızasını kazanmak için yapacağımız kurban ibadetini ifa ederken muhtaçları hatırlamak manevi sorumluluktur. Paylaşmanın fazileti, yardımlaşmanın güzelliği, zorda ve darda kalanlara el uzatmanın ahlaki değeri bayramın gerçek anlamında saklıdır." değerlendirmesinde bulundu.

Bakmadan Geçme