Kahraman şoför saniyelerle yarıştı

Malatya'da özel halk otobüsünde yolculardan birisi aniden rahatsızlandı. Hiç düşünmeden direksiyonu hastaneye çeviren şoför saniyelerle yarıştı.

Kahraman şoför saniyelerle yarıştı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Halk otobüsü şoförü Necdet Büker’in hastayı hastaneyi yetiştirmek için verdiği mücadele kameralara yansıdı. Malatya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Hizmetleri MOTAŞ’a ait Bostanbaşı-Merkez hattında çalışan özel halk otobüsü seyir halindeyken yolculardan biri aniden fenalaştı. Yolcunun rahatsızlandığını gören otobüs şoförü Necdet Büker, hemen otobüsü durdurup hastanın yanına giderek ilk müdahalede bulundu. Büker, daha sonra güzergâhından çıkarak en yakın hastane olan Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin yolunu tuttu. İçindeki yolcularla hastayı hızla hastanenin acil servise yetiştiren şoför Büker, hastayı kısa sürede sağlık görevlilerine teslim etmeyi başardı. Hastanın durumu hakkında bilgi sahibi olmak için bir süre hastane önünde bekleyen Necdet Büker, hastanın durumunun iyiye gittiğini öğrenmesi üzerine görevinin başına geçti. Şoförün bu davranışı hem diğer yolculardan hem de hastanede bulunan vatandaştan büyük takdir gördü. Rahatsızlanan hastanın durumun iyi olduğu öğrenilirken, hayat kurtaran Şoför Necdet Büker yaşadığı anları şöyle anlattı:

"Merkezden çıktıktan kısa bir süre sonra yolculardan birinin rahatsızlandığını belirten 55 yaşındaki Büker, “Araçta yolcular vardı yoğundu. Sıtmapınar’ındaki Ziraat Bankası’nın oraya geldiğimde yolcu arabanın içine düştü bayıldı. O an ben biraz panikledim.” 

“İNSANLIK GÖREVİ OLARAK YAPMAM GEREKİYORDU”

O sırada ambulansa da haber verildiğini söyleyen Büker, “Ben ambulans daha gelemeden bir an önce hastayı acile yetiştirmek istedim. İnsanlık görevi olarak da onu yapmam gerekiyordu. İlerledim, belediyenin orada yolcumu indirdim devam ettim. İleride istasyon kavşağının orada trafik karışık gidiyordu. Polislerin yardımıyla yolu açıldı. Direkt hızlı vaziyette acile gittim, kapıları tamamen açtım. Hemen sedyeye aldılar hastayı. Orada dedim ki benim yapabileceğim bir şey var mı? Yetkililer sen yoluna devam edebilirsin seferinden geri kalma. Yapacağınız işlemi yapmışsınız dediler. Ben de seferime devam ettim.” ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme