İtalyan basınından Arslantepe Höyüğü'ne ziyaret

Kültür ve Turizm Bakanlığı  ve TGA koordinasyonunda Malatya'ya gelen İtalyan gazeteciler Arslantepe Höyüğü'nü ziyaret etti.

İtalyan basınından Arslantepe Höyüğü'ne ziyaret
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Valilikten yapılan açıklamaya göre, gazeteciler Türkiye'nin Roma Büyükelçiliği Kültür ve Tanıtma Müşavirliğiyle iş birliğiyle davet edildi. Archeo dergisinden Andreas Steiner, Espresso dergisinden Gianfrancesco Turano, Archeologia Viva dergisinden Giulia Prunetti, Artribune dergisinden Giulia Gioume, Finestra Sull'Arte gazetesinden Michela Bassonello ile Domani gazetesinden Aart Heering 30 Kasım'da İstanbul'a geldi. Heyet daha sonra Şanlıurfa'ya geçerek Göbeklitepe ve Karahantepe’yi gezdi. Buradan sonra Malatya'ya gelen basın mensupları Arslantepe Höyüğünü görme fırsatı elde etti.

Arslantepe gerçekleşen kazıları yöneten ctarafından gazetecilere bilgi verildi. Frangipane, gazetecilere, yaklaşık 7 bin yıl önce ilk yerleşimin yapıldığı Arslantepe'deki tarihsel süreci, höyüğün UNESCO Dünya Miras Listesi'ne girmesini sağlayan bilimsel bulgu ve bilgileri aktardı, anıtlar, eserler ve kazıların tarihçesi hakkında heyete bilgi verdi. Heyet ayrıca gezi kapsamında, Malatya Arkeoloji Müzesi ile Şire Pazarı'nı da ziyaret etti.

Roma ve Milano merkezli arkeoloji dergileri ile gazetelerde görev yapan basın mensupları için bir de yemek düzenlendi. Yemeğe, Malatya Valisi Aydın Baruş, Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, eski Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen ve Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder de katıldı.

Heyet, Malatya'daki incelemelerinin ardından İtalya'ya döndü.

Bakmadan Geçme