Görme engelli atletin milli takım hayali!

14 yaşındaki Eyüp Osman Karagöz'ün hedefi tekrar Türkiye şampiyonu olarak, Avrupa'da derece yapmak.

Görme engelli atletin milli takım hayali!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Geçen yıl Görme Engelliler Türkiye Atletizm Şampiyonası'nda 200 metrede altın, uzun atlamada ise gümüş madalya kazanan 14 yaşındaki Eyüp Osman Karagöz, yeniden madalyalar elde etmek için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Türkiye Görme Engelliler Spor Federasyonunca geçen yıl Gaziantep'te düzenlenen Türkiye Atletizm Şampiyonası'nda bir altın ve bir gümüş madalya kazanan Eyüp Osman Karagöz, ilk kez katıldığı ulusal bir şampiyonada madalya almanın mutluluğunu yaşadı. Eyüp Osman Karagöz,  yaklaşık 2 yıl önce gittiği bir rehabilitasyon merkezindeki öğretmenlerinin sayesinde spora başaladğını belirtti. Yeşilyurt Belediyesi Görme Engelliler Spor Kulübü'nde atletizm branşında spora başladığını söyledi.

Genç sporcu, son olarak geçen yıl Gaziantep'te düzenlenen Görme Engelliler Türkiye Atletizm Şampiyonası'nda 200 metrede altın, uzun atlamada ise gümüş madalya kazandığını anımsatarak, "Kovid-19 vakalarındaki artış nedeniyle müsabakalara katılmadım. Ancak çalışmalarımı sürdürüyorum. Haftada 3 veya 4 gün antrenman yapıyorum. Bu yıl tekrar Türkiye Şampiyonası'nda derece elde ederek, milli takıma seçilmeyi hedefliyorum." diye konuştu.

BÜYÜKTAŞ: "HEDEF AVRUPA'DA DERECE YAPMAK"

Yeşilyurt Belediyesi Görme Engelliler Spor Kulübü Başkanı Şerif Büyüktaş, Eyüp Osman Karagöz'ü şampiyonalara hazırlandığını belirtti.

Geçen yıl Eyüp Osman Karagöz'ün milli takım altyapısına dahil edildiğini belirten Büyüktaş, "Eyüp Osman geçen yıl milli takım altyapı kadrosundaydı fakat Kovid-19'un tavan yaptığı bir dönem olduğu için gitmedi. Karagöz'ün hedefi tekrar Türkiye şampiyonu olarak, Avrupa'da derece yapmak." ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme