Enkazdan can kurtarırken yaralandı yaşadıklarını böyle anlattı

Malatya'da çöken binanın enkazından vatandaşı kurtarmak için çalışırken yaralanan belediye temizlik işçisi  yaşadıklarını anlattı.

Enkazdan can kurtarırken yaralandı yaşadıklarını böyle anlattı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yeşilyurt ilçesindeki Sıtmapınarı mahallesinde bulunan ve alt katında işletmelerin yer aldığı tek katlı binada bugün çökme meydana geldi. Olay sırasında çevrede bulunan vatandaş, çökmenin gerçekleştiği alana doğru yöneldi. Çökmenin gerçekleştiği esnada binanın karşısındaki kaldırımı temizleyen Malatya Büyükşehir Belediyesi temizlik görevlisi Battalgazi Demirhan’da vatandaş olay yerine geçti. Enkaz altındakileri çıkarırken yüzüne isabet eden taşlar nedeniyle yaralanan Demirhan, Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Hastanedeki işlemlerinin tamamlamasının ardından taburcu olan Demirhan, kaldırımı temizlediği esnada yolun karşısındaki binada çökmenin gerçekleştiğini söyledi.

Olayın şokuyla enkaza doğru koştuğunu anlatan Demirhan, "Duyar duymaz işi bırakıp yardıma koştum, 3-5 kişiyi çıkarttıktan sonra taş yüzüme geldi. Hastaneye gelip tedavi oldum. Şuan da herhangi bir sıkıntım yok. Olay sırasında kaldırımı temizliyordum. Temizliği bırakıp bir vatandaş olarak yardıma koştum." ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme