Döviz düştü, organik ekmek fiyatı onu takip etti

Malatya'da organik lezzetli 'Bilik Ekmeği' üreten kadın, ekmeği 4'TL'den 3 TL'ye indirerek devlete ve vatandaşlara destek oluyor.

Döviz düştü, organik ekmek fiyatı onu takip etti
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Döviz ve un fiyatı yükselince ekmeğin fiyatını 4 TL yapan kadın, dövizin ve un fiyatının düşmesiyle ekmekte de indirim yaptı.

“BİLİK EKMEĞİNİ 3 TL’ DEN SATIYORUM”

Odun ateşinde ve toprak tandırda organik buğday unu, süt ve yağ karıştırılarak yapılan Bilik Ekmeğine, vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor. Yeşilyurt İlçesine bağlı Tecde Mahallesi’nde yaşayan 49 yaşındaki Fatma Yaprak, örnek hareket sergiledi. Organik lezzetli Bilik Ekmeği üreten kadın, ekmeği 4'ten 3 TL'ye indirerek devlete ve vatandaşlara destek oluyor. Fatma Yaprak, “Döviz ve un fiyatı yükselince ekmeğin fiyatını 4 TL yaptım. Dövizin ve un fiyatının düşmesiyle ekmekte de indirim yaptım. Şimdi 3 TL’den satıyorum.” dedi.

Koronavirüs pandemisi nedeniyle müşterilere paket servisi hizmeti sunduklarını da söyleyen Fatma Yaprak, “Kış mevsiminde zor oluyor ama ayaklarımın üstünde durmam lazım.” dedi. Yaprak, ev hanımlarına tavsiyede bulunarak, “2 gün iş yapmadım. TV kanallarını izledim. Canım sıkıldı. Evde boş yere zaman kaybetmeyin. Hayallerinizin peşinde koşun. Yapacaklarınız ertelemeyin. Mesela ben çalışarak 49 yaşında kendi alın terimle arabamı aldım. Evime bakıyorum. Kimseye muhtaç olmadan yaşıyorum. Şimdi ise paket servisimiz var. Malatya dışına da siparişleri kargo ile gönderiyorum. Allah ömür ve sağlık verdiği sürece çalışmaya devam edeceğim.” ifadelerini kullandı. 

Bakmadan Geçme