Denizi olmayan ilçede yıllık 500 ton balık üretiliyor

Malatya'nın Doğanşehir ilçesinde 1 yılda yaklaşık 500 ton yetiştirilen alabalıklar hem kentte hem de çevre illerde talep ediliyor.

Denizi olmayan ilçede yıllık 500 ton balık üretiliyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Sürgü Mahallesi'nde bulunan tesislerde üretilen alabalıkların büyük kısmı başta Adıyaman, Kahramanmaraş ve Gaziantep başta olmak üzere birçok ile gönderiliyor. Sürgü Su Ürünleri Kooperatifi Üyesi Ali Eren Çiçek, ilçede 1 yılda yetiştirdikleri yaklaşık 500 ton alabalığın yoğun talep gördüğünü ifade etti. Suyun sıcaklığının düşük olmasının balığın lezzetini artırdığını aktaran Çiçek, "Barajlarda 7 ayda yetişen alabalık bizim doğal su kaynaklarımızda ve akarsularımızda 14 ayda yetişiyor. Bu da balığı daha lezzetli hale getiriyor." dedi.

Her yıl kasım ayında balıkların sağım zamanı olduğunu dile getiren Çiçek, "Anaç balıklardan yumurtaları alıyoruz. Bunların bir kısmı havyar olarak tüketiliyor. Belirli aşamalardan geçtikten sonra yavru balıkları alıyoruz." ifadelerini kullandı. 

Ali Eren Çiçek, çocuklara balığı sevdirmek için çeşitli çalışmalar yaptıklarını, ürettikleri alabalıklıkla pizza yaptıklarını ve yaptıkları pizzanın  yoğun ilgi gördüğünü de belirtti.

Bakmadan Geçme