Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Malatya Çevre Yolu sayesinde karbon salınımı azalacak"

Malatya Çevre Yolu. 1. Kısım Açılış Töreni'ne uzaktan katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, yolun hem vakit hem karbon hem de akaryakıttan tasarruf sağlayacağını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: &quotMalatya Çevre Yolu sayesinde karbon salınımı azalacak"
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Malatya Çevre Yolu 1. Kısım Açılış Töreni'ne uzaktan bağlantı ile katıldı. Yolun şehir trafiğini rahatlatarak, yılda 89 milyon lira, akaryakıttan 97 milyon lira tasarruf sağlanacağını, ayrıca karbon salınımının 19 bin tonun üzerinde azaltılacağını kaydeden Erdoğan, "İlk kısmının açılışını yapacağımız Malatya Çevre Yolu Projesi'yle işte bu güzergahtaki trafiği rahatlatıyor, şehrin hayat kalitesini yükseltiyoruz. Bağlantı yoluyla birlikte 53,5 kilometre uzunluğa sahip çevre yolumuzun üzerinde 12 kavşak köprüsü, 5 alt geçit, 3 demir yolu köprüsü, 4 hidrolik köprü yer alıyor. Gölbaşı ayrımından başlayıp, Pütürge kavşağına kadar uzanan bu yolun açılışını yapacağımız ilk kısmı 26 kilometrelik bölümden oluşuyor. Bu yolla, şehir merkezindeki trafiği rahatlatarak vakitten yılda 89 milyon lira, akaryakıttan 97 milyon lira tasarruf sağlayacak, ayrıca karbon salınımını 19 bin tonun üzerinde azaltacağız. Toplam yatırım bedeli 1 milyar 128 milyon lira olan projenin açılışını yapacağımız kısmı yaklaşık 400 milyon liralık harcamayla tamamlanmıştır." dedi. 

Malatya'nın ulaşımda emrine sunulan bu imkanı en iyi şekilde değerlendirerek, her alanda Türkiye'ye sağladıkları katma değeri artıracağına inandığını vurgulayan Erdoğan, çevre yolunun şehre ve ülkeye hayırlı olmasını diledi. Erdoğan, projenin yapımında emeği geçen bakanlığı, kurumları, yüklenici firmaları, mühendisinden işçisine herkesi tebrik etti.

Bakmadan Geçme