69'uncu Darende Geleneksel Zengibar Karakucak Güreş ve Kültür Festivali sürüyor

Malatya'nın Darende ilçesinde 69'uncu Darende Geleneksel Zengibar Karakucak Güreş ve Kültür Festivali dahilinde karakucak güreşleri yapıldı.

69'uncu Darende Geleneksel Zengibar Karakucak Güreş ve Kültür Festivali sürüyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Darende Güreş Sahası'nda düzenlenen etkinliğin açılışında, Kur'an-ı Kerim tilaveti sunuldu ve dua edildi. Darende Belediye Başkanı İsa Özkan, yaptığı konuşmada, karakucak güreş tarihinin yüzlerce yıla dayandığını belirterek, yarışlar kapsamındaysa 300'ü aşkın güreşçinin er meydanında peşrev atarak çimlerle buluşacağını söyledi.

'Doğunun Kırkpınar'ı olma yolunda uzun yıllardır yapılan güreşlerin önemli bir kültürel değer olduğunu ifade eden Özkan, sporculara başarılar dileyerek, festivale katılan protokol üyelerine ve vatandaşlara teşekkür etti. Konuşmaların ardından Türkiye'nin birçok yerinden gelen pehlivanlar güreşe başladı.

Etkinliğe AK Parti Malatya milletvekilleri Bülent Tüfenkci, Hakan Kahtalı ve Ahmet Çakır, İl Başkanı İhsan Koca, MHP Malatya Milletvekili Mehmet Celal Fendoğlu, Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu ile diğer protokol üyeleri katıldı.

Bakmadan Geçme