6 madalyalı 9 yaşındaki Aras, tırmanışta uluslararası başarı peşinde

Malatya 'da yaşayan ve Spor Tırmanışları Küçükler Türkiye şampiyonalarında iki yılda 5 altın ile 1 bronz madalya kazanan 9 yaşındaki Aras Soyman uluslararası müsabakalarda derece hedefliyor.

6 madalyalı 9 yaşındaki Aras, tırmanışta uluslararası başarı peşinde
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İlk kez geçen yıl ulusal müsabakalara katılan ve iki yıl içerisinde gösterdiği başarılarla 6 madalyanın sahibi olan Aras, Balkan ve Avrupa şampiyonalarında madalya kazanabilmek için antrenmanlarını sürdürüyor.Aras Soyman,  spor yapmayı çok sevdiğini, tırmanmaya başladığı ilk süreçte hem eğlendiğini hem de zorluk yaşadığını anlattı.

Tırmanma duvarından düşmesine rağmen pes etmeyerek mücadelesini sürdürdüğünü dile getiren Aras, antrenmanlarda gösterdiği azimle ilerleme kaydettiğini ve antrenörünün kendisine 'artık yarışmalara katılabilirsin' dediğini, ilk yarışında da Türkiye birincisi olduğunu ifade etti.

"HEDEFİM BALKAN VE AVRUPA ŞAMPİYONLUĞU"

Elde ettiği Türkiye birincilikleri dolayısıyla milli takım seçmelerine çağrıldığını dile getiren Aras,"Boulder ve lider kategorinde aldığım birincilikten sonra Balkan Şampiyonası seçmelerine katılacağım. Burada birinci olursam, Avrupa Şampiyonası'na katılacağım. Daha çok başarı elde etmek istiyorum. Hedefim Balkan ve Avrupa şampiyonluğu, sonrasında ise olimpiyatlar." diye konuştu.

Spor Tırmanış İl Temsilcisi ve antrenör Leyla Karadağ ise çok hareketli bir çocuk olan Aras Soyman'ı, babasının yaklaşık 5 yıl önce spor yapması için getirdiğini söyledi. Enerji dolu bir çocuk olan Aras ile antrenman yaptıkları ilk günleri anlatan Karadağ, şöyle devam etti:

"PEST ETMİYOR"

"Aras ilk geldiğinde tırmanan ve hiç yerinde durmayan bir çocuktu, hala öyle hareketli hiç yerinde durmuyor. Yapmak istediğini en iyi şekilde yapmaya çalışıyor, pes etmiyor, istikrarlı ve devamlılık sağlıyor. Dört buçuk yaşında geldi, şu an 9 yaşında ve ilk girdiği tüm yarışlarda derece elde etti. Bizim için mutluluk ve gurur sebebi. Biz Türkiye şampiyonalarına gittiğimizde Aras'ın ismini orada birincilik kürsüsünde duyduğumuzda çok mutlu oluyoruz."

Aras'ın geçen yıl ilk defa Spor Tırmanışları Küçükler Türkiye Şampiyonası'na katıldığını kaydeden Karadağ, "15 Haziran'da katıldığı yarışta kendisinden madalya bekliyorduk, çünkü çok çalışıyordu. Bu tarih Aras'ında doğum günü. İlk yarışması Isparta'daydı ve altın madalya aldı. Sonrasında Nevşehir ile Trabzon'da madalya aldı. Bu yıl Samsun'da madalya aldı. Daha önce Balkan Şampiyonası'na gitmeye hak kazandı fakat yaş kategorisinden sonra iptal ettiler. Yaş kategorisini kaldırma durumları var, eğer olursa eylül ayında Makedonya'da yarışmaya katılacak."  ifadelerini kullandı. 

Bakmadan Geçme