Üç Kuruş'un Leyla'sından Malbora çıkışı

Show TV ekranlarında yayınlanan 'Üç Kuruş' dizisinde 'Leyla' karakterine hayat veren Aslıhan Malbora soyadının anlamını açıkladı.

Üç Kuruş'un Leyla'sından Malbora  çıkışı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

'Dayı Şov' programına konuk olarak katılan Malbora, programda soyadının anlamını açıkladı. Programda hayatı ve kendisi hakkında samimi açıklamalarda bulunan Malbora, İstanbul Teknik Üniversitesi Gıda Mühendisliği bölümünden mezun olduğunu , oyunculuğun ise çocukluk hayali olduğunu dile getirdi.

Aslıhan Malbora, 'Soyadınız çok havalı, değiştirdiniz mi?' sorusuna verdiği cevapla da dikkat çekti. Soyadının doğduğu andan itibaren 'Malbora' olduğunu belirten oyuncu, şu ifadeleri kullandı:

"Soyadımı seviyorum ama özellikle lise yıllarında ne çektim soyadımdan, o kadar çok tütün ve tütün mamulleri lakabım vardı ki bir ara adımı unuttum, kendimi tobacco dükkanı zannetmeye başladım."

Soyadının anlamını da anlatan oyuncu, soyadının milli mücadele döneminde mal varlığını kaybeden ailesinden geldiğini ifade ederek, ‘mal’ ve ‘alabora’ kelimelerinin birleşip, sonradan ‘Malbora’ haline geldiğini söyledi.

ASLIHAN MALBORA KİMDİR?

Aslıhan Malbora, 27 Mart 1995 tarihinde Afyon´da doğmuştur. İlkokul ve ortaokul eğitimlerini memleketi olan Afyon´da tamamlamıştır. Daha sonra İstanbul´a gelip, İstanbul Teknik Üniversitesi Gıda ve Kimya Mühendisliği bölümünde okumuştur. Üniversite yıllarında oyunculuk eğitimi almaya başlamıştır. İlk olarak Akademi 35.5 Sanat Evi´nde eğitim almış, ardından ise oyunculuk yapmaya başlamıştır.

İlk olarak kariyerine 2017 yılında Seven Ne Yapmaz isimli dizi ile adım atmış, ardından ise Kalbimin Sultanı dizisinde oynamıştır. 2019 yılında rol aldığı Her Yerde Sen dizisinde sergilediği oyunculuk performansı ile dikkat çekmiştir.

Bakmadan Geçme