Oyuncu Aygün Aydın'a hapis talebi

Oyuncu Aygün Aydın hakkında, sosyal medya hesabından Türk milletine yönelik hakaret içerikli paylaşımlar yaptığı gerekçesiyle yürütülen soruşturma tamamlandı.

Oyuncu Aygün Aydın'a hapis talebi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Savcılıkça hazırlanan iddianamede, Aydın’ın ‘Türk milletini alenen aşağılama’ suçundan 2 yıla kadar hapsi istendi.Bir dönem, iş adamı Hakan Sabancı ile yaşadığı olaylarla tanınan oyuncu Aygün Aydın hakkında, sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımda Türk Milletine yönelik hakaret içerikli sözler söylediği gerekçesiyle yürütülen soruşturma tamamlanarak iddianame hazırlandı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi’ne gönderilen çok sayıda ihbarda şüpheli Aygün Aydın’ın sosyal medya hesabından paylaştığı videoda, Türk milletine yönelik hakaret içerikli paylaşımlarda bulunduğunun söylendiği anlatıldı.

İFADESİNDE TÜRK HALKINDAN ÖZÜR DİLEDİ

Ankara Güvenlik Şube Müdürlüğünce yapılan video çözümleme tutanağına yer verilen iddianamede, şüpheli Aygün Aydın’ın ifadesinde magazin programında hakkında çıkan asılsız, onur, şeref ile namusuna yönelik yapılan bir habere cevap niteliğinde video çektiğini söylediği belirtildi. Aydın’ın iddianamede, yer alan ifadesinde Türk milletini kesinlikle hedef almadığını, sözlerinin kendisine iftira atan kişilere yönelik olduğunu, atılan iftiralardan dolayı kırgın ve öfkeli olduğunu, sağlıklı düşünemediğinden yanlış kelimeler seçtiğini ve Türk halkından bu nedenle özür dilediğini söylediği belirtildi.

AYDIN’IN SAVUNMASINA İTİBAR EDİLEMEYECEĞİ ANLATILDI

Şüphelinin sözlerinin bir bütün olarak değerlendirildiğinde Türk toplumuna yönelik olduğunun anlaşıldığı, bu nedenle savunmasına itibar edilemeyeceğinin anlatıldığı iddianamede, şüphelinin sözlerini sosyal medya üzerinden yapmış olması ve videonun çok kişi tarafından izlenmiş olması nedeniyle aleniyet unsurunun bulunduğu aktarıldı. 2 Yıla Kadar Hapis Talebiİddianamede, şüpheli Aygün Aydın’ın ‘Türk milletini alenen aşağılama’ suçundan 6 aydan 2 yıla kadar cezalandırılması talep edildi. İddianame, gönderildiği İstanbul Asliye Ceza Mahkemesince kabul edildi. Şüpheli Aydın, önümüzdeki günlerde hakim karşısına çıkacak.

AYGÜN AYDIN KİMDİR?

Aygün Aydın 1995 İstanbul doğumludur. Beykent Üniversitesi Tv Haber ciliği ve Programcılığı bölümünde okudu. Ravi İncigöz ve Mustafa Ceceli'nin "Şeker" klibinde oynamıştır. Bu Tarz Benim adlı moda programı ile tanındı. Aynı zamanda pek çok dizide de rol almıştır.

1995 İstanbul doğumlu Aygün Aysın son olarak Hakan Sabancı ile mesajlarını ifşa ederek magazin gündeminin dikkatini çekti. Daha önce Mustafa Ceceli'nin Şeker klibinde rol aldı. Bu Tarz Benim moda yarışmasında yarışan ve dikkat çeken Aydın, Tv Haber ciliği ve Programcılığı bölümü mezunu. Şu anda kendi işinin başında ve pek çok ortaklık yaparak öğrencilere de iş imkanı sunmaktadır.

Bakmadan Geçme