'Geççek' siyasi gündemi karıştırdı!

Tarkan'ın dün akşam yayımlanan yeni şarkısı 'Geççek' şarkı klibi ve sözleriyle güdeme bomba gibi düştü. Şarkı politik mesaj mı içeriyor? çıkarımlarına siyasiler de dahil oldu.

'Geççek' siyasi gündemi karıştırdı!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Özellikle sosyal medyada şarkının iktidara yönelik bir eleştiri olduğu yorumları yapıldı. Muhalefet Tarkan'ın şarkısına övgüyle yaklaşırken, AK Parti ve MHP cephesinden de 'Geççek' şarkısıyla ilgili ilk yorumlar gelmeye başladı.

AK Parti İzmir Milletvekili Alpay Özalan ise kişisel Twitter hesabı üzerinden hem muhalefete hem Tarkan'a yüklendi. Özalan'ın paylaşımında şu ifadeler yer aldı:

TARKAN'IN GEÇÇEK ŞARKISINA BİR TEPKİ DE MHP'DEN
MHP'li Metin Özkan TV100'de katıldığ programda, "Geççek şarkısını Tarkan’a HDP 'sufle' verdi.” dedi. Metin Özkan devamında, “Tarkan ‘Yakalarsam muck muck’ sözlerini de hatırlar.” diye konuştu.

Özkan klipte 'korsan yayın yapıldığını' öne sürerken insanların dinlenmesinin kliple normalleştirilmek istendiğini iddia etti.

"ŞARKIYI CHP SİPARİŞ ETTİ"

Diriliş Postası'nın yazarlarından Murat Özer'de Tarkan'ın şarkısının CHP tarafından sipariş edildiğini iddia etti. Canlı yayında tartışma çıktı, Barış Yarkadaş ise bu iddiaya gülerek karşılık verdi.

Şarkıya sanat camiasından ve siyasi  isimlerden tepki ve yorumlar gelmeye devam ediyor.

TARKAN YENİ ŞARKISIYLA İLGİLİ NE DEDİ?
Tarkan yeni şarkısı “Geççek” ile ilgili duygularını şöyle ifade etti:

"Bir yıl kadar önce ruh halimin çok iyi olmadığı bir dönemden geçtim. Pandemi, dünyada olup biten üzücü olaylar, insanlığın endişe verici gidişatı, doğanın yok edilişi gibi bir sürü şey beni çok olumsuz etkilemiş, umudumu kaybeder gibi olmuştum.
O anlarda bu şarkının melodi ve sözleri içimde yankılandı. ‘Geççek geççek elbet bu da geççek, gör bak umudun gününü gün etçek’. ‘Hepimize iyi gelecek bir şarkı yazmalıyım’ dedim. Belki bu şarkı bizi biraz teselli eder, bize moral verir, umut olur diye düşündüm."

Bakmadan Geçme