• Haberler
  • Bitlis
  • Lise öğrencilerine 'Çevre ve Van Gölü Havzası' eğitimi

Lise öğrencilerine 'Çevre ve Van Gölü Havzası' eğitimi

Bitlis'in Ahlat ilçesinde, Van Gölü Aktivistleri Derneği, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Bitlis Eğitim ve Tanıtma Vakfı (Betav) iş birliğiyle lise öğrencilerine 'Çevre ve Van Gölü Havzası' eğitimi verildi.

Lise öğrencilerine 'Çevre ve Van Gölü Havzası' eğitimi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Sadullah Gencer Anadolu Lisesi ve Şehit Mesut Ardıç Anadolu İmam Hatip Lisesindeki programda öğrencilere, çevre bilinci kazandırılması amacıyla doğa, çevre, hayvan sevgisi, geri dönüşüm, yenilenebilir enerji, Van Gölü Havzası ve güzellikleriyle ilgili bilgiler verildi.

Çevre ve doğa eğitimlerini sürdürdüklerini ifade eden Van Gölü Aktivistleri Derneği Başkan Yardımcısı Ali Emrah Dağer, "2021 yılı aralık ayından itibaren ortaokul ve liselerde çevre eğitimi, doğa sevgisi, hayvan sevgisi, çevre kirliliklerinin sebepleri, küresel iklim değişiklikleri, geri dönüşüm ve çevre farkındalığı konusunda öğrencilere eğitimler veriyoruz. Bunun dışında sahip olduğumuz güzellikleri tanıtmak için Van Gölü havzasındaki güzellikleri anlatıyoruz. Çalışmalarımız Haziran ayına kadar devam edecek." ifadelerini kulllandı.

Programın ardından Van Gölü Aktivistleri ile öğrenciler 'Van Gölü Kirlenmesin Mavi Kalsın' pankartıyla fotoğrafı çektirdi.

Bakmadan Geçme