'Kusursuz kulak' Bager, Erdoğan'ın gönderdiği piyanoyla beste yapıyor

Duyduğu sesleri notaya dökebilme yeteneğinden dolayı 'kusursuz kulak' olarak tanımlanan Bager Çalışcı (10), Erdoğan'ın gönderdiği piyano ile beste yapıyor.

'Kusursuz kulak' Bager, Erdoğan'ın gönderdiği piyanoyla beste yapıyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Duyduğu sesleri notaya dökebilme yeteneğinden dolayı 'absolut' yani kusursuz bir kulağa sahip olan 10 yaşındaki doğuştan görme engelli Bager Çalışcı, yeni bestelerini, Aralık ayında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kendisine gönderdiği piyano ile yapıyor. 

Muş Muratpaşa Mahallesinde yaşayan ve kulaklarındaki hassasiyet dolayısıyla 'kusursuz kulak' olarak tanımlanan Çalışcı, haftada bir gün Bilim ve Sanat Merkezinde aldığı eğitimi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın hediye ettiği piyanoda çalışarak geliştiriyor. 

Piyano sayesinde çalışmalarını ilerlettiğini söyleyen Çalışcı, "Cumhurbaşkanımızın gönderdiği piyano sayesinde daha çok ilerledim. Melodileri bana zevk veriyor. Bestelerimi ve çalışmalarımı burada yapıyorum. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a çok teşekkür ediyorum." diye konuştu.

HAFIZASINDA 300 PARÇA KAYITLI 

Gelecekte konservatuvar eğitiöi almak istediğini söyleyen Çalışcı'nın hafızasında 300 parça kayıtlı. Oğlunun yeteneğinin farkında olan baba Mehmet Çalışcı da, eğitim konusunda yetkililerden kendilerine ön ayak olmalarını istediğini dile getirdi. Baba Çalışcı şunları söyledi:

"Bager müzik konusunda kısıtlı destek alabiliyor. Üniversitede konservatuvar bölümünde piyano eğitimi almak istiyor. Beste çalışmalarına da başladı. Bazen kafasında ezgiler oluşuyor. Kafasındaki besteyi piyanoya aktarıyor. Bütün hayatı piyano diyebiliriz. Üzüldüğü ve sevinçli olduğu zamanlarda piyano çalıyor. Eğitimi ve kendini geliştirmesi konusunda yetkililerden önayak olmalarını istiyoruz."

Bakmadan Geçme