Van Gölü kıyısında melodiler dalgalara karıştı

Muş'ta duyduğu sesleri notaya dökebilme yeteneğine sahip doğuştan görme engelli Bager Çalışcı, gün batımında ve ay ışığında çaldığı Beethoven'ın 'Ayışığı Sonatı' parçasıyla büyüledi.

Van Gölü kıyısında melodiler dalgalara karıştı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kale Mahallesi'nde ikamet eden  ve 'absolut' (kusursuz) kulağa sahip oaln 10 yaşındaki Çalışcı, kendini geliştirmek için farklı alanlarda piyano çalmaya çalışmalarını sürdürüyor.  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın hediye ettiği piyanoyla yeni besteler yapan Çalışcı, çok sevdiği ve örnek aldığı Beethoven'ın 'Ayışığı Sonatı' eserini gün batımında ve ay ışığı altında çalmak istediğini babasına iletti.

MELODİLER DALGALARLA BÜTÜNLEŞTİ

Bunun üzerine oğlunu Muş'un Bağlar mevkiindeki bir tepeye ve Bitlis'in Tatvan ilçesinde Van Gölü kıyısına götüren baba Çalışcı, oğlunun gün batımında ve ay ışığı altında istediği eseri çalmasını sağladı. Hayalini gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşayan Bager'in piyanosundan yükselen melodi, Van Gölü'ndeki dalgaların sesiyle bütünleşti.

Bager Çalışcı, çok sevdiği Beethoven'ın doğup büyüdüğü yerleri gezme, konuşma defterlerine dokunma imkanının olmadığını söyledi.

Yaklaşık 3 yıldır piyano çaldığını belirten Çalışcı, şöyle devam etti:

“BEETHOVEN'I ÖRNEK ALARAK ONA BENZER BESTELER YAPMAYA ÇALIŞIYORUM”

"Beethoven'ı örnek alarak ona benzer besteler yapmaya çalışıyorum. 10 yakın beste yaptım. Önce duyduğum seslerden melodi oluşturuyorum ardından beste yapmaya çalışıyorum. Absolut kulağa sahip olduğum için doğadaki bütün sesleri algılayarak notaya dönüştürebiliyorum. Beethoven'a olan özlemimi ve sevgimi dindirmek için hem gün batımında hem de Van Gölü kıyısında ay ışığının altında, Beethoven'ın Ayışığı Sonatı parçasını çaldım. Çok mutluyum."

Baba Mehmet Çalışcı ise Bager'in, Beethoven'a olan özlemini gidermek için gün batımında ve ay ışığı altında eserini çalmak istediğini söyledi.

"BAGER'İN HAYALLERİNİ GERÇEKLEŞTİRMEYE ÇALIŞIYORUZ"

Bager'in isteğini yerine getirdiğini ifade eden Çalışcı, "Oğlum örnek aldığı Beethoven gibi besteler yapmaya çalışıyor. 'Beethoven Izdırabı' diye bestesi var. Beethoven'ı rüyasında görüyor. Yere düşen ve Beethoven'ın peşinden giden taşın çıkardığı seslerin notalarını alarak bir beste yapıyor. Yüksek tonlu ve kesik kesik bir beste. Bir insanın ızdırabını ve endişesini ortaya çıkaracak bir eser. Bager'in hayallerini gerçekleştirmeye çalışıyoruz. Bugün de onun için bu talebini yerine getirdik."  ifadesini kullandı. 

Bakmadan Geçme