Roman Kahramanları Festivali başladı

İlki 2012 yılında başlatılan ve her yıl '21 Aralık Dünya Roman Kahramanları Günü'nde kutlanan Roman Kahramanları Festivali başladı. 

Roman Kahramanları Festivali başladı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

2012 yılında Maltepe Üniversitesi himayesi ve Roman Kahramanları dergisi ile Milli Eğitim Bakanlığının işbirliğinde, sosyal bilimler liselerinde başlatılan ‘Roman Kahramanları Festivali’, bu yıl 100 okulda başladı . 21 Aralık Dünya Roman Kahramanları Günü’nde kutlamalarına başlanan, ‘Roman  Kahramanları Festivali’nde, okullara akademisyen ve yazarlar davet ediliyor, okullarda bazı mekanlar romanlardaki mekanlara benzetiliyor ve öğrenciler roman kahramanları gibi giyiniyor. 

Roman Kahramanları Festivali Şırnak Silopi'deki Koç İlköğretim Okulu'nda da kutlanıyor
Festivalde sevdikleri yazarlarla buluşma fırsatı yakalayan öğrenciler ayrıca, yıl boyunca okudukları romanları da konuşma imkânı buluyor. 

DÜNYADA İLK VE TEK

Festivalin, dünyada ilk ve tek örneğinin Türkiye’de kutlandığını söyleyen Roman Kahramanları dergisinin sahibi Ömer Asan, gelecek yıldan itibaren yurt dışına açılacaklarını müjdeledi. Asan, yine Maltepe Üniversitesi işbirliğiyle 2023 yılındaki Roman Kahramanları Festivalini, Türkiye ile birlikte Fransa’da da hayata geçireceklerini söyledi.

Bakmadan Geçme