Kral Şakir'in üçüncü filmi geliyor

Çocukların çok sevdiği Kral Şakir'in üçüncü filmi geliyor. Kral Şakir çocuklara geri dönüşümün önemini anlatacak.

Kral Şakir'in üçüncü filmi geliyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

 EKO İKLİM Ekonomi ve İklim Değişikliği Zirvesi ve Fuarı"na katılan Kral Şakir'in çizeri, karikatürist ve yazar Varol Yaşaroğlu, yeni uzun metrajlı filmin yakında çocuklarla buluşacağını söyledi. Kral Şakir'in uzun metrajlı ilk filminde Kovid-19 salgınını anlattıklarını, ikinci filminde ise "Temiz deniz, temiz dünya" mesajıyla yola çıktıklarını söyleyen Yaşaroğlu, "Üçüncü uzun metrajlı filmimiz 'Kral Şakir Geri Dönüşüm'de tamamıyla dünyanın kirlenmesi ve geri dönüşümün önemi hakkında çok önemli mesajlar veriyoruz." diye konuştu.

TEMMUZ'DA İZLEYİCİ İLE BULUŞACAK

Filmin vizyon tarihine ilişkin bilgi veren Yaşaroğlu, "Mayıs ayının sonuna doğru film tamamıyla bitecek. Temmuz ya da eylülde izleyicilerle buluşacak. Ya sinemada olacak ya da bir dijital platformda yayınlanacak. Çok önemli bir film geliyor." ifadelerini kullandı.

Yaşaroğlu, filme dair şu bilgileri verdi:

"Uzun metraj filmimizde aslında geri dönüşüm kısmına odaklanıyoruz, geri dönüşümün önemini vurguluyoruz. Kral Şakir'de bilim insanı Mirket karakterimiz var. Karakterimiz bir geri dönüşüm aleti keşfediyor, film aslında biraz onunla alakalı. 'Çöpleri geri dönüştürmeliyiz.' diyor ama filmin içerisinde bir şekilde bu bilim insanını dinlemiyorlar. 'Biz bu çöpleri alacağız, galaksiye yollayacağız.' diyorlar. Galaksiye yolladıklarında ise uzaylılar intikam almak için geliyorlar, 'Galaksiyi kirlettiniz.' diyorlar. Böyle çok eğlenceli bir macera var. İzleyici izlerken 'Çok heyecanlı, sonunda ne olacak?' derken alttan birçok mesajı da alacak, zaten amacımız bu."

KRAL ŞAKİR UNDP PROJESİ'NE DAHİL EDİLDİ

Yaşaroğlu, Kral Şakir'in Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı'nın (UNDP) eşitsizlik ve iklim değişikliği ile mücadele projesine dahil edildiğini belirtti.

UNDP'nin daha önce dünyada Angry Birds ve Şirinler ile proje yaptığını ve ilk defa dünyada Türk içeriği olarak Kral Şakir'i seçtiklerini anlatan Yaşaroğlu, "Bu bizim için gerçekten gurur kaynağı. Biz onlarla bir küresel amaç takvimi hazırladık, sürdürülebilirlik konusunda. Bu 17 sayfadan oluşan hatta kapakla birlikte 18 sayfadan oluşan bir takvim." dedi.

Bakmadan Geçme