Genç kız fırçasını depremzedeler için kullandı

Kayseri'de, 17 yaşındaki genç kızın geliri depremzedelere verilmek üzere yaptığı resim 5 bin TL'ye satıldı.

Genç kız fırçasını depremzedeler için kullandı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kayseri’de yaşayan 11. Sınıf öğrencisi 17 yaşındaki Yağmur Altuner resim yapıyor. Altuner, geliri depremzede ailelere verilmek üzere resim yaptı. Resim, Adana'da faaliyet gösteren bir büro mobilyalarının sahibi tarafından 5 bin TL’ye satın alındı.

Altuner, resmin satılması sonucu elde edilen 5 bin TL’yi ANDA Yardımlaşma Arama Kurtarma Derneği Kayseri Şubesine bağışladı.

“GÖNÜLLERE SEVGİ OLARAK, ADI GİBİ RAHMET OLARAK, YAĞMUR OLARAK YAĞDI”

ANDA Kayseri İl Başkanı Şevket Doğan bağışla ilgili açıklamada bulundu.

ANDA Kayseri İl Başkanı Doğan: "Depremin ilk gününden itibaren bölge kurtarma faaliyetleri yürüttük. Çok duygusal anlar yaşadık ama Yağmur'un bu hareketi bizi çok etkiledi. Gördük ki Türk Milleti tek yürek. Yaraları sarmak için herkes elinden geldiğince gayret içerisinde. Genç kardeşimiz fırçasını iyilik için, birlik için kullandı ve gönüllere sevgi olarak, adı gibi rahmet olarak, Yağmur olarak yağdı. Kendisini, onu yetiştiren anne ve babasını kutluyorum." dedi.

Bir tablo da ANDA ekibine hediye eden Altuner, sahadaki gayretlerinden dolayı kendilerine çok dua ettiklerini ve kendisinin de ANDA gönüllüsü olmak istediğini dile getirdi.

Bakmadan Geçme