Çocuklar bu kitap sayesinde yalnız uyuyabilecek

Meltem Şahin Hassan'ın kaleme aldığı 'Bobo Tek Başına Uyurken' kitabı sayesinde çocuklar hem tek başına uyumaktan korkmayacak hem de gezegenleri öğrenecek.

Çocuklar bu kitap sayesinde yalnız uyuyabilecek
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Meltem Şahin Hassan, akademik çalışmalarının dışında bambaşka bir yapıtla çocuk kitapları dünyasına adım attı.

Meltem Şahin Hassan’ın Luna Yayınlarından çıkan ilk masal kitabı ‘Bobo Tek Başına Uyurken’, ilk kez tek başına uyuyacak olan Bobo ile ona eşlik eden gezegenler arasındaki diyalogları konu ediniyor.

İllüstratörlüğünü Kübra Kubuş’un yaptığı ve hedef kitlesi 3-5 yaş arası çocuklar olan kitap, hem çocuklara tek başına uyumanın korkutucu bir şey olmadığını hem de gezegenleri öğretiyor.

ÇOCUKLAR KİTAPLA GEZEGENLERİ ÖĞRENİYOR

Kitapla ilgili bilgi veren Meltem Şahin Hassan, “Yaptığımız araştırmalara göre bu çağda çocukların bir kısmı uzaya bir kısmı da dinozorlara merak salıyormuş. Ben de yeğenimin gezegenlere olan ilgisini görünce böyle bir masal kitabı yazmaya karar verdim. Kitapta hayalî bir kahraman yok. Gezegenleri insanlaştırıp kendi adlarını kullanarak Bobo ile konuşturduk. Bu yönüyle gerçekçi bir kitap ve çocuklar kitabı okuduğunda gezegenleri kendi adları ve özellikleriyle öğreniyorlar. Çocuklar için yalnız uyumak çok değerli bir an. Kitapta Bobo’ya eşlik eden gezegenler, ‘Biz her gece buradayız ve seninleyiz’ mesajı veriyor. Böylece çocuklara tek başına uyumanın aslında korkutucu bir şey olmadığını da öğretmiş oluyoruz.” dedi.

Bakmadan Geçme