Ayancık Film Festivali'nin 1'incisi  gerçekleştirildi

11 Ağustos 2021 tarihinde yaşanan sel felaketi  nedeni ile gerçekleştirilemeyen  Ayancık Film Festivali'nin 1'incisi  gerçekleştirildi.

Ayancık Film Festivali'nin 1'incisi &nbspgerçekleştirildi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Nirengi Kültür Sanat Derneği ve Ayancık Belediyesi işbirliğiyle, Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı, Sinema Genel Müdürlüğü katkılarıyla gerçekleştirilen festivale açılış filmi olarak katılan Ferit Karahan’ın yönettiği ‘Okul Tıraşı’ ve Tufan Taştan’ın ‘Sen Ben Lenin’ filmleri izleyiciler tarafından ilgi gördü.

Okul Tıraşı adlı film ile açılışı yapılan etkinliğin, şehir dışındaki bir yatılı okulda okuyan Yusuf'un bir anda rahatsızlanan arkadaşı Memo'yu hastaneye götürme talebinin okul yönetimi tarafından zamanında kabul görmemesi ve yoğun kar yağışıyla yolların kapanmasıyla birlikte gelişen olayları anlatan filmin konuk oyuncusu olarak Cansu Fırıncı katıldı. Filmin ardından oyuncu Cansu Fırıncı , Festival Sunucusu Özgür Özgülün ve katılımcılar ile yapılan söyleşi de katılımcılar tarafından ilgiyle takip edildi.

Festivalin onur konuklarından olan ve festival süresince Ayancık’ta bir çok etkinliğe katılan oyuncu Cansu Fırıncı, Ayancık’a defalarca geldiğini ve kendisi için özel yerlerden biri olduğunu ifade etti. Yaşanan felaketlere dikkat çeken Fırıncı şunları söyledi:

“GÖRDÜĞÜM KIYIMIN İÇİMİ NASIL PARÇALADIĞINI ANLATAMAM”

 “Başka bir doğa bulmak olanaksız. Ayancıklı dostlar sel dışında bir çevre felaketi daha yaşandığını söylediler bana. Fakat bu felaket tamamen insan eliyle yaratılıyordu. Gözü dönmüş kâr hırsıydı nedeni. Türkiye’nin belki de en güzel yerlerinden birine, bir liman köyüne, yeşille mavinin en güzel tonlarının oluşturduğu büyüleyici manzaraya, Çaylıoğlu Köyüne, üstelik bir de değil iki taş ocağı açılmıştı. Biri devletin öteki özel… Gördüğüm kıyımın içimi nasıl parçaladığını anlatamam. Bu ihanet yetmemiş, bir de o canım denize ve kumsala balık çiftlikleri kurmaya kalkmışlar. Halka ait olan kumsalda çocuk parkını yıkmak isteyecek kadar gözlerini karartmışlar. Köy halkı bu yıkıma şimdilik dur diyebilmiş ama kâr hırsıyla gözü dönmüş olan şirket kararlı. Ya deniz, orman ve halk kazanacak, ya da yıkıma uğrayacak ve bir şirketin kasası dolacak.Hamsi, meşe, saksağan, salıncak, kayık, çocuklar ve insanlık adına mücadele edeceğiz.”

“ Çaylıoğlu Köyü’nü sermayeye talan ettirmeyeceğiz.” diyen Fırıncı, “Bunun için yan yana gelmeye, omuz omuza durmaya, direnen Çaylıoğlu  köylüsünün sesine ses katmaya çağırıyorum tüm onurlu ve vicdanlı insanları.” diye seslenerek çevreye duyarlı herkesi dayanışmaya davet etti.

Çaylıoğlu Köyünde yoğun yağış nedeniyle yıkılan imza ve destek çadırını da ziyaret eden Cansu Fırıncı çadırın onarımında da çalışarak köy halkına desteğini gösterdi.

Bakmadan Geçme