4'üncü Bingöl Uluslararası Kısa Film Festivali finalistleri açıklandı

Anadolu Kültür ve Sanat Meclisi Derneği tarafından bu yıl dördüncü kez 1-3 Aralık arasında düzenlenecek "Bingöl Uluslararası Kısa Film Festivali"nin finalistleri belirlendi.

4'üncü Bingöl Uluslararası Kısa Film Festivali finalistleri açıklandı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Bingöl Valiliği, Bingöl Belediyesi ve Bingöl Üniversitesinin desteğiyle gerçekleştirilen festivale, 7 ülkeden 273 eser katıldı.

Festivalde "The Day My Father Died", "Shadow", "Heal", "Arayış", "The Girl Who Plays With Mud", "Stone Hills", "When do we die?", "Hoot and Flies", "Contactless", "Timeless Crow", "The Cold", "The Leader of Halay", "REWSEN", "The Loop", "Paperflower", "Offside Again?", "Gulab Gul", "It builds a life", "Altın gol", "Tremble", "Hell is empty, all the devils are here", "Quandary", "ACRID" ve "Suffocation" adlı kısa filmlerin finale kaldığı açıklandı.

Ön jürinin elemeleriyle finale kalan 24 eser derece için yarışacak.

Başkanlığını Baran Mayda, yönetmenliğini Süleyman Civliz'in yaptığı festivalde, 1-3 Aralık'ta film gösterimlerinin yanı sıra sinema dünyasından alanında uzman isimler de sinemaseverlerle bir araya gelecek. Yönetmen Nazif Tunç'un başkan olduğu jüride ise TRT Sinema Müdürü Faruk Güven, yönetmen Ensar Altay, görüntü yönetmeni Kürşat Üresin, yönetmen Aydın Orak ve gazeteci Sevda Dursun yer alıyor. Türkiye ve dünyada yeni çalışmaları desteklemeyi hedefleyen Bingöl Kısa Film Festivali'nin açılışı Bingöl'ün Genç ilçesinde gerçekleştirilecek. Bu sene etkinlikleri Bingöl'ün diğer ilçelerine de yaymayı hedefleyen festivalde, film yarışmasının yanı sıra söyleşi, atölye ve gösterimlerle birlikte konserler de yer alacak.

Açılış akşamı oyuncu Altan Erkekli ve Veysel Diker'in "Şifa Niyetine" adlı tiyatro oyunu izleyiciyle buluşacak.

Birinciye 10 bin, ikinciye 5 bin, üçüncüye ise 3 bin 500 lira ödül verilecek festivalle ilgili gelişmelere 'www.bingolkisafilmfestivali.com' adresinden ve sosyal medya hesaplarından ulaşılabilir.


 

Bakmadan Geçme