Küçük Samet yardım bekliyor

Bitlis'te yaşayan 6 yaşındaki Samet Soyugüzel'in vücudunun her yerini saran benleri maddi imkansızlıklardan dolayı tedavi edilemiyor.

Küçük Samet yardım bekliyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bitlis’te yaşayan 6 yaşındaki Samet Soyugüzel, vücudunun her yerinde bulunan benler için 2 yaşına kadar her altı ayda bir tedavi gördü.

Ancak 3 yıldan bu yana maddi imkansızlıklardan dolayı tedavisi aksayan Samet'in annesi Hivye Soyugüzel, tedavinin yapılmaması durumunda benlerin cilt kanserine dönüşebileceğini de söyledi.

MADDİ İMKANSIZLIKLARDAN DOLAYI TEDAVİ AKSADI

Oğlunun doğuştan bu şekilde olduğunu anlatan Soyugüzel, “Çocuğum doğuştan böyledir. Doktor görünce bile çok şaşırdı. Doğduktan sonra üç gün boyunca küvözde kaldı. Oğlum bir aylıkken Diyarbakır’a götürdük. Daha sonra bir kaç defa daha gittik geldik olmadı, biraz büyümesini bekledik. Daha sonra 6 aylıkken Van’a gittik. Tahliller yapıp oğlumun yaşadığı ortamın daha elverişli olması gerektiğini söylediler. Eşim çalışmadığı için olmuyor, maddi durumumuzdan dolayı da her altı ayda bir kontrole götürmemiz gerekiyordu maalesef gidemedik.” dedi.

Yetkililerden yardım beklediğini söyleyen Hivye Soyugüzel, "Artık kendimden vazgeçtim yeter ki çocuğumun tedavisi yapılsın. Bugün yarın büyüyüp ‘neden beni tedavi ettirmediniz’ diyecek. Daha erken tedavi etsek belki daha olur. En son götürdüğümüz doktor bize mutlaka çocuğumuzu altı ayda bir tedaviye getirmemiz gerektiğini söyledi. Ayrıca doktor takibe alacağını da belirterek ilerleyen zamanlarda cilt kanserine bile dönüşebileceğini söyledi. Oğluma normal beyaz iç çamaşırı giydiremiyorum çünkü kanama olduğu zaman hem korkuyor hem de neden kan olduğunu soruyor. Ben de renkli giydirmeye çalışıyorum fark etmesin diye." diye konuştu. 

Bakmadan Geçme