• Haberler
  • Güncel
  • Konya'da askeri araçla TIR'ın çarpıştığı kaza nasıl oldu?

Konya'da askeri araçla TIR'ın çarpıştığı kaza nasıl oldu?

Konya-Adana karayolunda askeri kamyonet ile TIR çarpıştı. Kazada 1'i astsubay 2 asker şehit oldu, 2 asker yaralandı.

Konya'da askeri araçla TIR'ın çarpıştığı kaza nasıl oldu?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Saat 0.00 sıralarında Konya Adana Karayolu’nun 15. kilometresinde meydana gelen kazada, Karapınar’dan Konya şehir merkezi istikametine seyir halinde olan askeri kamyonet, aynı istikamette seyir halinde olan ve sis nedeniyle başka bir kazadan dolayı yavaşlayan 42 ABV 596 plakalı TIR'ın dorsesine arkadan çarptı.

Kaza ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda polis, sağlık ve itfaiye ekibi sevk edildi. Valilik’ten yetkililer, askeri yetkililer, Konya Cumhuriyet Başsavcısı Halil İnal ve İl Emniyet Müdürü Engin Dinç de kaza yerine geldi.

KAZANIN NEDENİ YOĞUN SİS

Konya Valisi Vahdettin Özkan, sis nedeniyle meydana gelen trafik kazasında 2 askerin şehit olduğunu, yaralanan 2 askerin durumlarının iyi olduğunu söyledi.

Vali Özkan, Konya Adana Karayolunda 2 askerin şehit olduğu trafik kazasında yaralanan 2 askeri tedavi gördükleri Konya Şehir Hastanesinde ziyaret etti. Vali Özkan, ziyaretin ardından yaptığı açıklamada, “Maalesef yoğun sisten mütevellid bugün meydana gelen kazaya bir askeri aracımız da karıştı. 2 askerimiz maalesef şehit oldu, 2 askerimiz de yaralı halde hastaneye intikal ettirildi. Yaralıların durumu iyi. İnşallah, tüm trafik kurallarına azami derecede dikkat ederek kazaların en aza indirilmesi için hep beraber bir hassasiyet göstermemiz gerektiğini ifade etmek istiyorum. Tekrar başımız sağolsun, ailelere sabrı cemil, yaralılara acil şifa diliyorum.” dedi.

Kazayla ilgili soruşturm başlatıldı. 

Bakmadan Geçme