Kılıçdaroğlu 22.00'da beklenen açıklamayı yaptı

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, 22.00'da yapacağını söylediği açıklama için kamera karşısına geçti: "Ensarcığım, TÜRGEV'ciğim bu paraları nereden buldunuz?"

Kılıçdaroğlu 22.00'da beklenen açıklamayı yaptı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Açıklamasında, ENSAR Vakfı ve TÜRGEV'in yurt dışına para kaçırmak için kurulmuş olan ‘paravan vakıflar’ olduğunu öne süren Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

“Bir vakıf kurduruyorlar Amerika’da. Neden Amerika? Çünkü Amerika kanunlarının arkasına gizlenebilirler, orası hukuk devleti. kendileri için yeni bir Pensilvanya yaratmanın peşindeler. Paravan bir vakıf kuruyorlar ve başına bir Amerikan vatandaşı koyuyorlar. Ama vakfın üyeleri Erdoğan ailesi. Türkiye’den iki vakıf seçiliyor; TÜRGEV ve ENSAR. Bu vakıflar başlıyor, paraları Amerikan vatandaşına göndermeye; 20 milyon Dolar, 10 milyon Dolar. Bir TÜRGEV, bir ENSAR. 1 milyar Lira’yı şık diye transfer ediyorlar Amerika’ya. ENSAR’cığım, TÜRGEV’ciğim bu paraları nereden buldunuz? Paralel hayatlar kurma görevini size kim verdi? Yeni iktidarın size rahat vereceğini mi düşünüyorsunuz? Erdoğan söyle; ailenden kim gönderiyor ve yine ailenden kim alıyor bu paraları karşı tarafta? Bu paravan derneklerden kurtulmak isteyen evlatlarımıza sahip çıkmak boynumuzun borcudur. Emekliye bu yüzden para yok, bu yüzde 1 litre süt 20 Lira. Bu ülkede çocuklar bu yüzden yatağa aç giriyor. İnsanlarımız bu yüzden mağdur. Uyan ey halkım, artık uyan. Onlar kaçacak yer ararken bizim gidecek yerimiz yok. Artık uyan, kaldır kafanı ve bize katıl.”

Bakmadan Geçme