Kemal Kılıçdaroğlu gençlere seslendi: 'Alevi olmaz denen bu sisteme...'

Millet İttifakının cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından gençlere seslendi. Kılıçdaroğlu'nun videolu mesajında Alevi vurgusu dikkat çekti.

Kemal Kılıçdaroğlu gençlere seslendi: 'Alevi olmaz denen bu sisteme...'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Saat 21.00'da her zamanki gibi evinin kütüphanesi önünden sosyal medya hesabı üzerinden videolu paylaşımda bulunan Kemal Kılıçdaroğlu bu kez gençlere seslendi.

"BEN ALEVİYİM"

Videosundaki Alevi vurgusu dikkat çeken Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

"Dünyanın hemen kıyısında duruyoruz. Ya sıkışıp kaldığımız bu eşiği aşarak dünyada hak ettiğimiz yere kavuşacağız; mutlu ve güçlü bir ülkenin onurlu birer yurttaşı olacağız ya da özlemle baktığımız o bizim dışımızdaki dünyayı izlemekle yetineceğiz. İlk oyunu verecek olan sevgili evlatlarım; ben Aleviyim. Hak, Muhammed, Ali inancıyla yetişmiş samimi bir müslümanım. Allah'ın verdiği bir canım var; kul hakkı yemem. Harama el uzatmam. Atatürk'ün bize armağan ettiği bu ülkede, her şeyden uzak yoksul bir evde doğdum. Cumhuriyet'in bize verdiği fırsatlar sayesinde mesleğim oldu, ailemi kurdum. Kimliklerimiz bizi biz yapan varlıklardır ve elbette onurla taşırız. Onları biz seçemeyiz, onlar yaşarız."

"GENÇ ARKADAŞIM SANA İHTİYACIMIZ VAR"

"Ancak hayatta seçebileceğimiz çok önemli şeyler var; iyi bir insan olmayı, dürüst olmayı, ahlaklı olmayı, erdemli olmayı ve adil olmayı seçebliriz. Daha iyi bir yaşamı, özgür ve zengin bir ülkede yaşamayı seçebiliriz. Seçimlerimiz hem bizi, hem de içinde bulunduğumuz toplumu hızla değiştirebilir. Sevgili genç arkadaşım ülke olarak önümüzde bir eşik var ve bu eşiği hep birlikte aşabilmemiz için sana ihtiyacımız var. Unutma, tek bir oyla sen bu ülkeyi can yakan mezhep tartışmalarından, bataklığa dönüştürülen Ortadoğu'dan çıkaracaksın. Ait olduğu yere taşıyacaksın. Artık kimlikleri, ayrışmaları, farklılıkları konuşmayacağız. Ortaklıklarımızı, ortak hayallerimizi konuşacağız."

"ALEVİ OLMAZ DİYEN BU SİSTEME KARŞI DOĞRU VE DÜRÜST OLAN OLUR DİYECEK MİSİN?"

"Bu değişim seferimize katılacak mısın? Alevi olmaz diyen bu sisteme, doğru olan, dürüst olan, ahlaklı olan olur diyecek misin? Son bir el verecek misin? Gelin gençler bu eşiği birlikte aşalım."

 

Bakmadan Geçme