• Haberler
  • Kars
  • Kars'ta binlerce kişi 108'inci kez Sarıkamış şehitleri için yürüdü

Kars'ta binlerce kişi 108'inci kez Sarıkamış şehitleri için yürüdü

Sarıkamış Harekatı'nda şehit olan 78 bin asker, harekatın 108'inci yılında törenle anıldı.

Kars'ta binlerce kişi 108'inci kez Sarıkamış şehitleri için yürüdü
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kars’ın Sarıkamış ilçesinde 108 yıl önce Enver Paşa komutasında düzenlenen harekat sırasında şehit düşen 90 bin asker, düzenlenen etkinliklerle anılıyor.

Hava sıcaklığının sıfırın altında 12 derece olduğu Sarıkamış Kızılçubuk mevkiinde asker kıyafeti giyen ve her yeri gümüş renklerle kaplı İzmir Soğuk Heykel Atölyesi’nden Hüseyin Özer koordinesinde 15 performans sanatçısı dondurucu soğuğa rağmen yaklaşık 40 dakika boyunca şehitlerin anısına kıpırdamadan durarak performans sergiledi.

Türkiye’nin dört bir tarafından Sarıkamış’a gelen binlerce kişi, ellerinde Türk bayrakları ile yürüdü. Kızılçubuk zirvesinden başlayan yürüyüşte Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, protokol ve katılımcılar, 5 kilometre yürüyerek dondurucu soğukta şehit olan Mehmetçikleri andı.

Yürüyüşte açıklamalarda bulunan Bakan Kasapoğlu, “Büyük bir fedakarlığın, vefanın, omuz omuza şehadete yürüyüşünün 108’inci yılı. Kahramanlarımızı büyük bir minnet ve rahmetle anıyorum. 108 yıl önce bugünlerde oradaki şartların ne denli zor olduğunu, imkansızlıkların ne derece zor olduğunu biliyoruz. O dönemde gözlerini kırpmadan şehadete yürüyen kahramanlarımızı da biliyoruz. Önemli olan o ruhu anlamak ve anlatmak. O yüzden her sene buradayız.” diye konuştu.

Yürüyüşe katılan vatandaş ise yürüyüşte çok duygulandıklarını, şehitler için yürüdüklerini, yaşanması gereken bir duygu olduğunu belirtti.

Yürüyüş Ay Yıldızlı tören alanında son bulduktan sonra anma etkinlikleri düzenlenecek.

Bakmadan Geçme