Uzun zaman sonra yola çıkan Doğu Ekspresi coşkuyla karşılandı

Pandemi nedeniyle seferlerine ara verilen Turistik Doğu Ekspresi, Erzincan, Erzurum ve Kars'ta coşkuyla karşılandı.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Uzun zaman sonra yola çıkan Doğu Ekspresi coşkuyla karşılandı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs pandemisi iki yıl boyunca birçok sektörü etkiledi. Türkiye'de ise Kovid-19 pandemisi nedeniyle alınan önlemler arasında Turistik Doğu Ekspresi'nin durdurulması da yer aldı. 2020 yılının Mart ayında seferleri durdurulan Turistik Doğu Ekspresi, 21 ay aranın ardından gerçekleştirdiği sefer ile yeniden başladı.

Türkiye'nin doğal güzelliklerini görme imkanı sunan Doğu Ekspresi, gerçekleştirdiği seyahat esnasında birçok farklı şehre uğrayarak hem yöre halkına gelir kaynağı sağlarken hem de seyahat eden vatandaşlara Türkiye'nin birçok ilini ve doğal güzelliğini görme imkanı sağlıyor.

Bu kapsamda 21 aydır ara verilen Turistik Doğu Ekspresi, uğrak noktaları olan Erzincan ve Erzurum’da davullu zurnalı karşılanırken son durak olan Kars’ta ise Kafkas dansları ile karşılandı. Erzincan’ın İliç ilçesinde yaşayan vatandaşlar, Ekspresin yeniden ilçelerine gelmesini coşkuyla karşılayarak yolcuları bayram havasında ağırladı. Ekspres’i Erzincan’ın İliç ilçesinde karşılayan vatandaşlar yolcuları davul, zurna ve halk oyunları eşliğinde karşıladı. Ekspres'in İliç'e gelmesini özlediklerini, bu durumun gurur verici ve eğlenceli olduğunu söyleyen vatandaşlar, ilçeleri için değerli olduğunu da belirtti.

Bakmadan Geçme