Üşüyen atlara bakın ne önlem aldılar?

Kars-Ardahan sınırında bulunan bir kısmı kısmen buzla kaplanan Çıldır Gölü'nde kızakları çeken atlara soğuk havadan korunmaları için battaniye örtülüyor.

Üşüyen atlara bakın ne önlem aldılar?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Doğu Anadolu Bölgesi'nin en büyük ikinci gölü olan Çıldır Gölü her mevsim yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor. Arpaçay’a bağlı Taşbaşı köyü mevkiinde yerli ve yabancı turistlere buz üzerinde atlı kızak keyfi yaşatan kızakçılar, atlarına gözleri gibi bakıyor. Her turdan sonra önce atlarının terini silen kızakçılar, daha sonra atlarının üzerine battaniye, halı ve kilim örterek soğuktan korumaya çalışıyor.

“ATLARIMIZI KORUMAMIZ LAZIM”

Çıldır Gölü üzerinde vatandaşa atlı kızak hizmeti veren Ertan Taşdemir, “Atlarımıza terli olduğu zaman bunları korumamız lazım. Yoruldukları zaman köy yakın olduğu için diğer atları kızaklara koşuyoruz. Bakımlarını yapıyoruz. Hayvanlarımızın hakkını veriyoruz.” dedi.

“ATLAR BİZİM EKMEK TEKNEMİZ”

Taşdemir, “Soğuktan koruyoruz, terlediği zaman dikkat ediyoruz. Bunlar bizim ekmek teknemiz, gelen insanları, misafirleri gezdirdiğimiz için bunlara bakmamız lazım.” diye konuştu. Kızakçılar, atların koştuğu zaman vücut ısılarının normal olduğunu, durdukları zaman ise üşüdüklerini, bundan dolayı atların üzerini örttüklerini kaydetti. Hava sıcaklığının eksi 20 dereceye kadar düştüğü bölgede turistleri kızaklarla gezdiren atlar ise sahipleri tarafından soğuk havadan özenle korunuyor.

Bakmadan Geçme