Susuz çayının oluşturduğu menderes havadan görüntülendi

Hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde seyrettiği Kars'ta Susuz çayının oluşturduğu menderes havadan görüntülendi.

Susuz çayının oluşturduğu menderes havadan görüntülendi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bir hafta önce kar yağışıyla birlikte yüksek kesimleri beyaza bürünen Kars’ta dört mevsim aynı anda yaşanıyor. Hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde seyrettiği Kars’ın Susuz ilçesinde Susuz çayının oluşturduğu menderes havadan görüntülendi. Susuz menderesinin etrafının yeşile bürünmesi ise görenleri şaşırttı. 

Susuz menderesinde iklim değişikliğinden gözle görülür derecede etkilendiğini ifade eden vatandaşlar, “Susuz çayı, Susuz deresi diye adlandırılıyor. Geçen hafta yoğun kar yağışından dolayı beyazdı. Havaların açması ve güneşin çıkmasıyla beraber kar eridi her taraf yeşil oldu. İklimin değişikliği burada kendisini gösteriyor. Şimdi yeşil olan yerler, bir hafta önce beyazdı.” dedi. 

Kars’ın en güzel ilçelerinden birisi olan bünyesinde Aygır Gölü, Susuz Şelalesini de içinde barından Susuz, menderesleriyle de fotoğraf sanatçılarının ilgi odağı olmaya başladı. Susuz ilçesinden geçerek Kars Çayı’na karışan Susuz menderesinin dağların arasından yılan gibi kıvrılarak akması havadan görüntülendi. Menderes güzelliğiyle kartpostallık görüntüler oluşturdu.

   

Bakmadan Geçme