Sarıkamış'ta kayaklı koşu rüzgarı esti!

Kars'ın Sarıkamış ilçesinde gerçekleştirilen kayaklı koşu yarışmasında dereceye giren sporculara ödül verildi.

Sarıkamış'ta kayaklı koşu rüzgarı esti!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kars Valiliği, Sarıkamış Kaymakamlığı, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Sarıkamış Platformu ortaklaşa ‘Geleceğin Olimpik Sporcuları’ projesini hayata geçirdi. Proje dahilinde bir süredir eğitim gören kayaklı koşu sporcuları için yarışma düzenlendi. Vefat eden Sarıkamışlı kayak öğretmeni Mahmut Eroğlu adına Osman Yüce Kayak Tesisleri'nde gerçekleşen yarışmaya katılım gösteren yaklaşık 50 sporcu dereceye girebilmek için kıyasıya mücadele etti.

Sarıkamış Kaymakamı Doğan Kemelek, burada yaptığı konuşmada, kayak denilince ilk akla gelen yerin Sarıkamış olduğunu söyledi. Sarıkamış'tan Mahmut Eroğlu gibi birçok önemli sporcuların yetiştiğini belirten Kemelek, "Bu proje kapsamında gerek alp disiplini gerekse kuzey disiplini dalında ulusal ve uluslararası arenada çok iyi sporcuların yetişeceğine inanıyorum. Bu manada başta proje koordinatörü Yıldırım Candan hocamız olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ederim." dedi.

Proje koordinatörü Candan’da projelerinin Kars Valiliği himayesinde, kurumların desteğiyle daha da güçlenerek gelişeceğini ifade etti. Konuşmaların ardından yarışmada derece giren sporculara kupa ve ödülleri verildi.

Bakmadan Geçme