Sarıkamış'ta çiftçiler o tarım aletinden vazgeçmiyor!

Sarıkamış'ta bir araya gelen çiftçiler, hayvanlarının kışlık ihtiyacını karşılamak için ot biçmeye başladı.

Sarıkamış'ta çiftçiler o tarım aletinden vazgeçmiyor!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Sarıkamış Acısu bölgesinde 2 bin 200 rakımlı çayırlık alanda imece usulü ile bir araya gelen çiftçiler, büyükbaş ve küçükbaş hayvanlarının kışlık ot ihtiyacını karşılamak amacıyla yoğun bir mesai sürecine başladı. Bu kapsamda çiftçiler, bir yanda traktör, biçerdöver gibi modern makinalarla çalışırken diğer yandan da yüz yılardır süregelen geleneksel yöntemlerde kullanılan tırpan, at tırmığı gibi tarım aletlerini de arazinin eğim durumuna göre tercih ediyor. 

Sarıkamış Ziraat Odası Başkanı Nesim Gök , çiftçileri tarlada ziyaret edip karpuz keserek bol bereketli bir sezon geçirmelerini diledi. Gök, uzun kış mevsiminin ardından 2 bin 200 rakımda kaba yem için ot biçimine başlandığını söyledi.

"VERİMDE YÜZDE 100'LÜK ARTIŞ VAR"

Geçen yıllara göre çok bereketli bir yıl olduğunu belirten Gök, "Geçen yıl kurak geçen bir mevsim sonrası bu yıl bölgemiz çok yoğun yağış aldı ve yağışlardan dolayı veriminde geçen yıla oranla yüzde 100’lük artış var. Geçen yıla oranla flora zenginliği bakımından daha önce görmediğimiz bitki çeşitliliği var. Aynı zamanda bölgemizde 12 çeşit endemik bitki var. Daha önce göremediğimiz bu endemik bitkileri bu yıl yeniden görmeye başladık." diye konuştu.

"TIRPANSIZ OLMUYOR"

 Verimli bir sezon geçirdiklerini  dile getiren çiftçilerden Arif Gök 'de, "Geçen sene kurak olduğu için bir randıman alamadık, bu sene yağmurlu havalardan sonra ot bol, ekinlerin verimi iyi. Engebeli arazilerde tırpan kullanıyoruz, tırpansız olmuyor."  ifadelerini kullandı. 

Bakmadan Geçme