Pamuk eller cebe! Haydi millet Kars'a yardım ediyoruz

Kars Merkez Mahallesi'nde 4 dönemdir muhtarlık yapan Besra Uluçay, kendi imkanları ile düzenlediği kampanya ile ihtiyaç sahiplerine ulaşmak için harekete geçti.

Pamuk eller cebe! Haydi millet Kars'a yardım ediyoruz
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kars’ta Merkez Mahallesi Muhtarı Besra Uluçay, 2017'de başlattığı 'İhtiyacın Varsa Al İhtiyacın Yoksa As' kampanyası ile mahallesindeki ihtiyaç sahiplerine yardım ulaştırıyor. Bir muhtarlık ofisi olmayan Uluçay, kampanyayı evinin alt katındaki depo alanından yürütüyor. 

Kampanya kapsamında erzaktan yakacağa, giyecekten ev eşyasına ve hatta paraya kadar çok sayıda yadım malzemesi kabul ettiklerini söyleyen Uluçay, sosyal medya aracılığıyla Türkiye'nin her yerinden gelen yardımları kabul ettiklerini ifade etti. Uluçay, "Mahallemde ihtiyaç sahibi çok insan var. Ben de sosyal medyadan böyle bir kampanya başlatarak kendilerine yardımcı olabileceğimizi düşündüm. Türkiye'nin her yerinden gelen yardımları kabul ediyoruz. Bu bazen yakacak oluyor bazen giyecek oluyor, yerine göre ev eşyası, gıda oluyor." dedi. 

 'İhtiyacın Varsa Al İhtiyacın Yoksa As' kampanyası kapsamında kışlık giyecek ihtiyacı olan çocuklara ulaşmak için başka kampanyalar da düzenlediklerini belirten Uluçay, şunları söyledi:

"Bunu da her yıl yapıyoruz. Yardımseverlerden gelen kışlık giysileri önce ihtiyaç sahibi çocuklarımızı tespit edip onlara dağıtıyoruz. Burası 2 bin nüfuslu bir aile, özellikle kış gelince yardım ihtiyacı daha çok artıyor. Biz de özellikle çocukların kışlık kıyafet ihtiyacı için yardımseverlere böyle ulaşıyoruz." 

Çalışmalarını daha da büyütmek istediklerini belirten Uluçay, amaçlarının 'Çok Amaçlı Bir Kadın Danışma Merkezi' kurmak olduğunu dile getirdi. Uluçay, "Biz bu kampanyayı kendi imkanlarımızla sağlıyoruz ama amacımız daha çok kadına ulaşabileceğimiz bir merkez kurmak. Bununla ilgili de Valimiz Türker Öksüz'den bir söz aldık. 'Çok Amaçlı Kadın Danışma Merkezi' kurmak istiyoruz." diye konuştu. 

Uluçay, kampanyaya destek olmak isteyenlerin, Kars Merkez Mahallesi Muhtarlığı facebook sayfası aracılığıyla kendilerine ulaşabileceklerini sözlerine ekledi. 

Bakmadan Geçme