Kars'ta 'Su Elçileri' suyun önemini anlattı

Kafkas Üniversitesi'nde öğrenim gören 'Su Elçileri' grubu, fakülte girişinde kurdukları stantla suyun önemine dikkat çekti.

Kars'ta 'Su Elçileri' suyun önemini anlattı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kafkas Üniversitesi Dede Korkut Eğitim Fakültesi Sosyal Bilgiler Öğretmenliği Bölümü 4. sınıf öğrencileri Dünya Su Günü etkinliği kapsamında farkındalık oluşturmak amacıyla stant açtı.

Sosyal Bilgiler Öğretmenliği Bölümü Anabilim Dalından Doç. Dr. Yaşar Kop, öncülüğünde, 'Eğitimde Proje Hazırlama' dersi dahilinde hazırlanan stantta, suyun dikkatli kullanımı gerçekleşmediği taktirde ileride 0,5 litrelik suyun 75, 1,5 litrelik suyun 200, 5 litrelik suyun 500 ve 19 litrelik damacananın fiyatının ise 1000 Avro olacağı anlatıldı.

Yaptığı açıklamada, donanımlı öğretmen yetiştirmek için gayret sarf ettiklerini belirteren Kop, "İnsanoğlu her gün kullandığı bir şeyin farkına varmayabilir, şu anda Türkiye Cumhuriyeti Devleti bulunmuş olduğu coğrafi konumda en fazla suya sahip olan ülke. Buna rağmen tüm kaynakları kullansa tek başına yetmiyor." dedi.

Su kaynaklarının yüzde 20-30'unu kullanabildiklerini dile getiren Kafkas Üniversitesi Dede Korkut Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Taşdan, "Önümüzdeki günlerde rekabetle, gelişmeyle su ile olacak. Bizi ilgilendiren kısmı ise şu, hepiniz öğretmen adayısınız, bu kıt kaynağı dikkatli kullanmazsak, arkadaşlar yiyeceğimiz, kolamız, ayranımız olabilir ama su yoksa hiçbir anlamı yok." diye konuştu.

Su Elçileri'nden Guldem Perk' de etkinlikle suya gereken değerin verilmesini amaçladıklarını anlattı.

Etkinliğe katılan öğrencilere suyun önemini anlatan notlar dağıtıldı.

Bakmadan Geçme