Kars'ta 150 yıllık sığınak tarihe karışıyor

Kars'ta 150 yıllık tarihi bina hayvan barınağı olarak kullanılıyor. Vatandaş restorasyonunun yapılarak turizme kazandırılmasını istiyor.

Kars'ta 150 yıllık sığınak tarihe karışıyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kars Kalesi arkasında bulunan ve uzun yıllar askeriyenin himayesinde bulunan tarihi binalar, askeriyenin bölgeden çekilmesinin ardından tek tek yıkılarak, yok oldu. Günümüze kadar ayakta kalmayı başaran tarihi binalar ise ilgisizlik ve bakımsızlıktan dolayı yıkılmaya yüz tutarken, bazıları ise hayvan barınağı olarak kullanılıyor.

Dereiçi bölgesinde bulunan ve adeta dağın içerisine gömülü bir şekilde yapılan 150 yıllık tarihi sığınağın merdiven ve kapıları sökülmüş vaziyette bulunuyor.

Kars’ta tarihi binalara gerekli önemin verilmediğini ifade eden vatandaşlar, tarihi sığınaktan da yetkililerin bilgisinin olmadığını belirttiler.

Tarihi yapılan her geçen gün kaybolduğuna dikkat çeken vatandaş, “Başta tabyalar olmak üzere birçok tarihi değer gözler önünde yok oluyor. 150-200 yıllık tarihi binalar turizme kazandırılmayı beklerken, ya hayvan barınağı oluyor, yada kimliği belirsiz kişilerce define bulmak için tarumar ediliyor. Yetkililer biran evvel bu yapıları koruma altına almalıdır. Yoksa bu yapılar yıkılarak kaybolacak.” ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme