Kars VHO'dan hayvan barınağındaki görüntülerle ilgili açıklama

Kars VHO, Kars'ta hayvanlara eziyet edildiğine dair görüntülerin gerçeği yansıtmadığını, Emniyet'in kurgu görüntüleri yayanlarla ilgili çalışma başlattığını söyledi.

Kars VHO'dan hayvan barınağındaki görüntülerle ilgili açıklama
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Birkaç gün önce bazı hayvan sever olduğunu iddia eden sosyal medya kullanıcıları, Kars’ta sahipsiz hayvanlara eziyet edildiğine, Belediyenin Geçici Hayvan Bakım Merkezinde hayvanlara uygunsuz koşullar sağladığına dair görüntüler servis etti.

Dün, Kars Belediyesi konuyla ilgili açıklama yaparak, söz konusu görüntülerin gerçeği yansıtmadığını ve farklı yerlerdeki hayvana eziyet görüntülerinin sanki Kars’ta yaşanmış gibi montajlanarak servis edildiğini ifade etti.

“GERÇEK DIŞI GÖRÜNTÜLERLE AJİTASYON YAPARAK BAĞIŞ TOPLUYORLAR”

Telefon aracılığıyla kendisine ulaştığımız Kars, Ardahan, Iğdır Bölgesi Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Ercan Ödül de, Belediyenin açıklamalarını doğruladı. Söz konusu görüntüleri servis edenlerin, Kars’ta dahi yaşamadığını vurgulayan Ödül, ajitasyon yoluyla bağış toplamak amacıyla böyle bir uygulama yapıldığını savundu. Ödül, “Hayvan sever olduğunu iddia eden kişiler, Kars ve Ardahan’da ajitasyon yaparak, il dışından bağış topluyorlar. Bunlar çeşitli STK adları vererek ajitasyon çalışmalarını yürütüyor. Görüntüler onlar tarafından servis edildi ancak hiçbiri gerçeği yansıtmamaktadır. Bu kişiler mevsimsel koşulları da göz önünde bulundurarak, sağda solda buldukları başka yerlerde çekilmiş videoları kullanıp bağış topluyor ve kazanç elde ediyorlar.” dedi.

“TÜRKİYE’DE İLK KEZ KÖYLERDE KISIRLAŞTIRMA ÇALIŞMASINI BAŞLATTIK”

Türkiye’de ilk kez, köylerde hayvan kısırlaştırma çalışmalarının Kars’ta başlatıldığının altını çizen Ödül, “42 iş günü önce, İl Özel İdare kapsamında bu çalışmalarımızı başlattık. Kars’ın köylerinin yüzde 50’si tamamlandı. Ayrıca Ardahan, Iğdır gibi diğer illere acil durumlarda da destek veriyoruz. Köylerde ilk kez böyle bir çalışmanın başlatıldığı bir ilde böyle görüntülere neden mahal verilsin. Herkes ve her kurum elinden geleni yapıyor.” diye konuştu.

“HAYVAN BAKIM MERKEZİNDEKİ GÖRÜNTÜLER MONTAJ”

Hayvan Bakım Merkezi’ndeki görüntülerin de montaj olduğunu kaydeden Ödül, şunları söyledi:

“2020 yılında Belediye’ye kayyum atandıktan sonra Geçici Hayvan Bakım Merkezi kuruldu. Burada 3 veteriner hekim çalışmaktadır. Biz de çalışmaları yakından takip ediyoruz. Servis edilen görüntülerin, Kars’taki Geçici Hayvan Bakım Merkezi ile alakası bulunmuyor.”

EMNİYET ÇALIŞMALARINI BAŞLATTI

Savcılık suç duyurusu ile Emniyet tarafından, söz konusu kişilerle ilgili gerekli çalışmaların başlatıldığını söyleyen Ödül, “Burası yaban hayatının yoğun olduğu zor bir bölge ve Kars büyükşehir olmamasına rağmen, çevre illerdeki bütün yükü kendisi kaldırıyor. Örneğin Erzurum büyükşehir ve orada daha kalabalık bir ekip var. Biz ise yaban hayatının geniş olduğu bir alanda, çevredeki Artvin, Ardahan, Iğdır gibi illere de hizmet vermeye çalışıyoruz. Bölgeden dolayı problem büyük ama hayvanlar aç kalıyor, birbirini yiyor diye bir şey yok. Bütün bu paylaşımlar art niyetli ve gerçek dışı. zaten Cumhuriyet Savcılığımıza suç duyurusunda bulunuldu. Emniyet teşkilatımız da gerekli çalışmalara başladı.” ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme