Kars'ta su baskınının izleri siliniyor

Kars Valisi Türker Öksüz koordinasyonunda, Kars'ta meydana gelen su baskınının izleri yok edilmeye çalışılıyor.

Kars'ta su baskınının izleri siliniyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kars'ta 4 Nisan'da su baskını yaşanan mahallelerde Aydınlıkevler, Karadağ ve Halitpaşa Mahallelerinde iyileştirme çalışmaları sürüyor. İl Afet ve Acil Durum Müdürü (AFAD), Karayolları 18. Bölge Müdürlüğü, Devlet Su İşleri 24. Bölge Müdürlüğü (DSİ), İl Özel İdaresi ve Kars Belediyesi ekiplerince başlatılan çalışmalarda sona gelindi.

Çalışmalarla ilgili bilgi veren AFAD İl Müdürü Oktay Ayğan,"Suların çekilmesiyle Türkiye Afet Müdahale Planı kapsamında Kars Valisi Türker Öksüz'ün koordinasyonunda, bu planda görev alan tüm kurumların araç gereçler bölgeye yönlendirildi. İyileştirme çalışmalarının yüzde 80'i tamamlandı. İlk günden itibaren vatandaşlarımızı tahliye ettik, bir kısmını öğretmenevinde misafir ettik, bazıları akrabalarının yanına gitti. Burada kalan vatandaşlara 3 öğün yemek dağıtımı yapıldı, bölgede elektrik, su, kanalizasyon sorunu yok, bozulan yollar yapılıyor." dedi. 

Bölgedeki hasar tespitin tamamlandığını belirterek, acil yardım ödeneklerini de talep edip vatandaşa ulaştıracaklarını dile getiren Ayğan, "Aydınlıkevler Mahallesi'nde 54 konut, 23 ahır zarar tespiti yaptık. Evlerdeki zarar ziyan tespitlerini AFAD, Defterdarlık ile Tarım ve Orman İl Müdürlüğüyle yapıyoruz. Köy ve ilçelerimizden gelen hasarlarla 62 konut ve 23 ahır için değerlendirme yapılıyor." diye konuştu.

Bakmadan Geçme