Kars'ta patlamalı yangın tatbikatı gerçekleştirildi!

Kars'ta polis, itfaiye, AFAD ve sağlık ekiplerince Kimyasal, Biyolojik, Radyasyon ve Nükleer (KBRN) kaynaklı sızıntı veya patlamalara ilişkin yangın tatbikatı yapıldı.

Kars'ta patlamalı yangın tatbikatı gerçekleştirildi!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İl Emniyet Müdürlüğündeki Özel Harekat Şube Müdürlüğü Operasyon Birlik Amirliğindeki tatbikata, İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE), 112 Acil Servis görevlileri, İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı polislerin yanı sıra Afet ve Acil Durum (AFAD) İl Müdürlüğü ekipleri ve itfaiye görevlileri katıldı. Toplamda 260 görevlinin katıldığı tatbikatta, senaryo gereği binada henüz bilinmeyen bir nedenle kimyasal bir maddeden kaynaklı yangın yaşandı.

Senaryo gereği binadaki polisler yangına müdahale etti. Ancak yangınla birlikte ortaya çıkan patlamalr nedeniyle yangın söndürülemedi. Durumun bildirmesi üzerine bölgeye çok sayıda ekip sevk edildi.

Olay yerine gelen özel kıyafetli AFAD, UMKE, 112 Acil Servis ve itfaiye ekipleri, kimyasal maddeye maruz kaldığı düşünülen bölgede inceleme gerçekleştirdi. İncelemeler dahilinde AFAD ekipleri tarafından binalarda cihazlarla kimyasal ölçümü yapıldı. AFAD ve UMKE ekiplerinin binada mahsur kalanları kurtardığı senaryoda, itfaiye ekipleri de binanın üst katında yaralanan polisleri merdiven yardımıyla kurtararak sağlık ekiplerine teslim etti. Senaryo gereği binadaki polisler tahliye edilerek, hastaneye kaldırıldı.

İl Emniyet Müdürü Yavuz Sağdıç, tatbikatın ardından yaptığı açıklamada, tatbikata katılan tüm ekiplere teşekkür etti.

“TATBİKAT DA AYNI ZAMANDA BİR EĞİTİMDİR”

2021 yılının ‘Afet Eğitim Yılı’ ilan edildiğini hatırlatan Sağdıç, "Bizler eğitim birimleri olarak eğitimlerimizi aldık. 2022 yılı da eğitimlerimizin tatbikatı açısından, tatbikat yılı olarak adlandırıldı. Bizler de 260 personel ile tatbikata katıldık. Olası afet durumunda personelimizin neler yapacağını, hem eğitim hem de tatbikatta görmüş oldu. Tatbikat da aynı zamanda bir eğitimdir." dedi.

“AFET VE ACİL DURUMLARA HAZIR OLMAMIZ GEREKİYOR”

Her zaman afetlere hazır olunması gerektiğini belirten  AFAD İl Müdürü Oktay Ayğan’da,"Afet ve Acil Durumlara hazırlığın en önemlisi bu gibi olaylarda eğitimli olmak. Yaşayabileceğimiz olaylardan, pekiştirmek amacıyla tatbikatlar yapıyoruz. Yaptığımız eylemlerin tatbikatlarda kalmasını diliyoruz. Her zaman afet olacakmış gibi afet ve acil durumlara hazır olmamız gerekiyor." ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme