Kars'ta demir yolu çalışanları buz ve soğukla mücadele ediyor

Kars'ta demir yolu çalışanları eksi 27 derece soğukta, demir yolunu açık tutmak için kar ve buzla mücadele ediyor.

Kars'ta demir yolu çalışanları buz ve soğukla mücadele ediyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kars-Erzurum demir yolu hattında bulunan 2 bin 70 metre uzunluğundaki Aşıt Tüneli’nde yılın 5 ayı kar ve buzla mücadele eden TCDD görevlileri, çalışmalarına devam ediyor.
Demi ryolu çalışanlarının mücadelesine eşlik eden TCDD Genel Müdürü Metin Akbaş'da çalışanlarla birlikte buz kırdı.

"ALIN TERİYLE, EMEKLERİYLE ÇALIŞIYORLAR"

Demir yolu hattında incelemelerde bulunan TCDD Genel Müdürü Metin Akbaş, “Demir yollarının en yüksek rakımlı bölgesi yaklaşık 2 bin 200 metreler civarındayız. Burada hem karla, kışla mücadele gerçekleştiriyor ekiplerimiz hem de tünelin içerisinde buz kırma işlemleri gerçekleştiriyorlar. Tabiat-doğa şartları buralarda çok çetin. Kars’ta eksi 26 dereceyi gördük. Bu nedenle burada çalışan tüm arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyorum. Burada çalışan insanlar gerçekten alın teriyle, emekleriyle çalışıyorlar. Gayret sarf ediyorlar. Yolcularımızın 24 saat güvenli bir şekilde konforlu bir şekilde seyahat etmelerini sağlıyorlar.” diye konuştu.

"5 AY BOYUNCA MÜCADELE VERİYORUZ"

Demir yolu çalışanı kar küreme aracı operatörü Birol Akdağ, “Biz 11’ici aydan 4’üncü aya kadar trenlerin emniyetli seyrede bilmeleri için 5 ay boyunca burada zorlu mücadele gerçekleştiriyoruz.” dedi.
TCDD Yol Bakım Şube Müdürlüğü ekipleri, 20 kişiyle sabahın erken saatlerinde tünelde buz ve kar çalışması yapıyor. Yapılan çalışmalarla demir yolu sürekli açık tutuluyor.

Bakmadan Geçme