Kars merkez ve ilçelerine bin konut!

Kars Milletvekilleri, Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesi kapsamında Kars merkez, Sarıkamış ve Kağızman ilçelerine toplam  bin konut yapılacağını bildirdi.

Kars merkez ve ilçelerine bin konut!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kars Milletvekilleri, 65’inci  Hükümet Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ile TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Yunus Kılıç, , Sarıkamış ve Kağızman ilçelerine toplam  bin konut yapılacağını açıkladı.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Arslan ve Kılıç şunları söyledi:

“Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından başlatılan Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut hamlesiyle 81 ili ve ilçeleri kapsayan ‘İlk Evim’ İlk İşyerim’ isimli proje dâhilinde Kars ilimize, merkezde 600, Sarıkamış’ta 200 ve Kağızman’da 200 olmak üzere toplam bin  konut yapılacaktır. Cumhuriyet tarihimizin en büyük, en kapsamlı sosyal konut projesinde; şehit yakınları ve gazilere, engellilere, emeklilere ve 18-30 yaş arası gençlere pozitif ayrımcılık yapılarak kontenjan ayrılmıştır.”

TOKİ tarafından inşa edilecek olan konutların, ihtiyaç sahibi tüm sosyal kesimlerin beklentilerini karşılayacak çok önemli bir proje olduğunu ve aynı zamanda dünyadaki en büyük konut yatırımını ifade ettiğini söyleyen Arslan ve Kılıç, Cumhuriyet tarihimize damga vuran bu büyük yatırım hamlesinden Kars’ında  payına düşeni aldığını, belirterek Kars’a olan himayelerinden dolayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Sayın Murat Kurum’a ve TOKİ Başkanı Ömer Bulut’a teşekkür etti.

Bakmadan Geçme