Kars Kalesi'nin heybeti büyüledi

Havadan görüntülenen tarihi Kars Kalesi heybetiyle büyüledi.

Kars Kalesi'nin heybeti büyüledi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bagratlı Krallığı'na ve Cenub-u Garbi Kafkas Hükümeti, ‘Güneybatı Kafkasya Cumhuriyeti’ne başkentlik yapmış olan Kars’ın simgesi; Kars Kalesi'nin drone görüntüleri mest etti. Gökyüzündeki bulutları delen Kale, heybetiyle fotoğrafçıların da ilgi odağı haline geldi.

KARS KALESİ HAKKINDA...

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından hazırlanan Türkiye Kültür Portalı kaleler ve surlar listesine dahil edilen ve Urartular tarafından inşa edilen Kars Kalesi’nde Saltuklular, Selçuklular ve Osmanlılar döneminde onarım yapıldı. 1386 yılında Moğol istilası sırasında Timur tarafından yerle bir edilen kale, 1579 yılında Osmanlı padişahı III. Murat’ın emriyle Lala Mustafa Paşa tarafından yeniden inşa edildi ve kalenin kitabesi surların kapısına konuldu.

ANADOLU'NUN EN ESKİ HASTANELERİNDEN

Kars Kalesi, Timur tarafından neredeyse tamamen yok edilmeden önce kitabesindeki bilgilere göre 27 kilometre uzunluğundaki surlardan, 220 burçtan ve 4 kapıdan oluşan tüm şehri çevreleyen bir kaleydi. Kars Kalesi yüzyıllar boyunca fethetmesi güç kalelerden biri olarak anılırken, 12. yüzyılda hastane olarak kullanılan Ejderha Kulesi, savaşta yaralanan askerlerin tedavi edildiği, Anadolu’nun en eski hastanelerinden biridir.

Bakmadan Geçme