Kars'ın doğa koruma ekipleri gece gündüz mesai yapıyor!

Kars'ta görevli doğa koruma ekipleri, yabani hayvanların kaçak avcılara karşı korunması ve yaralı olanların da tedavisi için 7 gün 24 saat görev yapıyor.

Kars'ın doğa koruma ekipleri gece gündüz mesai yapıyor!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kars Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ile Allahuekber Dağları Milli Parkı Şefliği ekipleri, bölgede herhangi bir şekilde yaralanan ve hastalanan tilki, şahin, kartal, akbaba ve diğer yaban hayvanlarıyla ilgili 112 Acil Çağrı Merkezine ihbar gelmesinin ardından bölgeye hareket ediyor. Yaralı ya da hasta hayvanlar Kafkas Üniversitesi Yaban Hayatı Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezine götürülüyor. Ekipler, tedavisi tamamlanan yabani hayvanları tekrar doğaya bırakıyor.

Doğasever Turhan Kocaş,  Doğa Koruma ve Milli Parklar ekiplerinin özverili çalışmalarına şahit olduklarını söyledi.

Ekiplerin yaban hayvanları için çok önemli görev üstlendiklerini belirten Kocaş, "Bu konuda vatandaşlarımız da oldukça bilinçli. Yaralı gördükleri bir tilki, şahin veya bir atmaca olabilir, bunları hemen Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) ekiplerine haber veriyorlar. Onlar da bu hayvanları ilgili birimlere götürerek tedavilerini yaptırıyor.” dedi.

Vatandaş Şenay Vanlı' da çalışmalarından dolayı ekiplere teşekkür ederek "Yaralı yaban hayvanlarını tedavi ettiriyorlar. Vatandaşlar yaralı hayvan gördüklerinde mutlaka ekiplere haber versin." ifadesini kullandı.

Bakmadan Geçme