Kars en huzurlu 20 il arasında

Kars Emniyet Müdürü Yavuz Sağdıç, Kars'ın en huzurlu 20 il arasında olduğunu ve bu huzurun polis ekiplerinin başarısı sayesinde olduğunu vurguladı.

Kars en huzurlu 20 il arasında
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kars İl Emniyet Müdürü Yavuz Sağdıç, kentte görev yapan ulusal ve yerel basının temsilcileriyle bir araya geldi. Sağdıç, 2020 yılının ilk 9 aylık asayiş verilerini basınla paylaştı. Sağdıç, “Nüfus olarak olay sayılarına baktığımızda ilimizde asayiş, narkotik, trafik olaylarında Türkiye’deki en huzurlu iller arasında ilk 20’ye girdiğimizi biliyorum. Olay sayıları, istastiki veriler, aydınlatma olaylarındaki başarımız bunu gösteriyor. Tabi bu başarı ve huzur ortamı Valimizin koordinesinde, kurumlar arası işbirliği, personelimizin vatandaşlarla iyi diyalog kurması sayesinde olmaktadır. Vatandaşlarımız polise güvendiği sürece olaylar azalacaktır. Biz polisimizle, vatandaşlarımızla bir olursak eğer inanın bu ilde kötüler barınamaz. Kötü, suçlu insanlar yaşayamaz. Ya bu ili terk eder, ya da burada kurallara, kanunlara uymak zorunda kalırlar.” dedi. 

“SİLAHLA YARALAMA OLAYLARINDA DÜŞÜŞ VAR” 

Kars’ta huzur ortamın sağlanmasında yapılan uygulamaların etkili oluğunu ifade eden Sağdıç, “Şehrin çıkış-giriş noktalarında sabit uygulamalarımız var. Şok asayiş uygulamalarımız var. Bunun yanı sıra farklı yerlerde ve farklı zamanlarda denetlemelerimiz de var. Huzur uygulamalarımız var. Burada bir takım olaylar için önleyici hizmetler yapıyoruz. Bu uygulamalarda 2020 yılında, 24 tane tabanca olmak üzere toplam 74 tane ateşli silah, 2021 yılında 70 tane tabanca olmak üzere toplam 86 tane ateşli silah yani son 2 yılda 164 tane silah ele geçirmişiz. Biz halkın yoğun olduğu yerlerde, çarşı merkezlerinde farklı yerlerde uygulamalar yapıyoruz. Rahat rahat buraya suç işlemek isteyen insanlar gelmesin, o silahı kullanmasın. Olaylara baktığımız zaman iş yerlerine karşı olan olaylarda, silahla yaralama olaylarında düşüşe geçtiğimizi görüyoruz. Şok uygulamalardan bazı vatandaşlarımız rahatsız olduklarını dile getiriyor. Ama vatandaşlarımızın büyük çoğunluğu da bu uygulamalardan memnun olduklarını bizlere söylüyor.” diye konuştu. 

“134 TEFECİYE YASAL İŞLEM UYGULANDI” 

Kars’ta tefecilere yönelik şafak operasyonlarını düzenlediklerine dikkat çeken Sağdıç, 134 kişiyi hakim karşısına çıkardıklarını söyledi. Sağdıç, “Tefecilik konusunda son 2 yıl içerisinde 134 kişiye işlem yaptık. Burada insanların kolay para kazanmasının, bunu meslek edinmesinin önünü kestik. 134 kişiye işlem yaparak hakim önüne çıkarttık. Bunların içerisinde tutuklananlar da var.” şeklinde konuştu. 

“VATANDAŞLARIMIZ VE MUHTARLARIMIZIN DESTEĞİYLE HEP BERABER UYUŞTURUCUDAN KURTULACAĞIZ” 

Kars’ta özellikle uyuşturucuyla mücadele de önemli yol kat ettiklerinin altını çizen İl Emniyet Müdürü Yavuz Sağdıç, özetle şunları söyledi: 

“Uyuşturucu ticareti yapanlar ve uyuşturucu satanlara yönelik yapılan operasyonlarda 2020 yılında toplam 53 kişiye, 2021 yılında 42 kişi olmak üzere 95 kişiye gözaltı işlemi uyguladık. Bunlardan 46’sı tutuklandı. Biz bu yapmış olduğumuz çalışmalarla ilimize uyuşturucu getirilmesine, uyuşturucu satılmasına fırsat vermiyoruz. Vatandaşlarımızın, muhtarlarımızın destekleriyle hep beraber bu uyuşturucu illetinden kurtulacağız. Çok etkili operasyonlar yapıyoruz. Uyuşturucu madde kullananlara yönelik gözaltına aldığımız kişilerle bir anket  çalışması yapıyoruz. Kaç yıldır madde kullandıklarını sorduğumuzda son 2 yıldır kullanmaya başladığını söyleyen pek yok. Daha öncesinden 3-5 yıl öncesinden kullananlar var. Demek ki vatandaşlarımızı, çocuklarımızı, gençlerimizi uyuşturucudan koruyabilmişiz. Demek ki uyuşturucu madde Kars’a rahatlıkla getirilemiyor.

Bakmadan Geçme