Kars – Akyaka Duraklı Köyü HİS Göleti tamamlandı

DSİ, Kars'a yaptığı yatırımlarla illerin mümbit topraklarını su ile buluşturmaya, vatandaşa içme ve kullanma suyu temin etmeye ve derelerdeki taşkın riskini azaltmaya devam ediyor.

Kars – Akyaka Duraklı Köyü HİS Göleti tamamlandı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kars ili ve ilçelerinde son dönemde yapılan su yapılarının artması bölgedeki tarımsal faaliyetlerin gelişmesinde de önemli rol oynamaktadır. 

HİS göletlerinin çok önemli bir işlevi yerine getirdiğini söyleyen DSİ Genel Müdürü Prof.Dr. Lütfi Akca, “Bölgemiz hayvancılık bakımından ciddi bir potansiyel taşıyor ve bu potansiyelin harekete geçirilmesi lazım. Bu kapsamda hayvancılıkla geçinen vatandaşlarımızın hayvan otlattığı bölgelerde hayvancılığın gelişimi ve hayvan içme suyu ihtiyacının temini amacıyla yapılan gölet projelerini hayata geçirdik. Vatandaşlarımızın bu sıkıntılarını gidermek üzere belirlenen yerlerde projelerimizi tamamladık ve tamamlamaya devam ediyoruz.” dedi

“TESİS BÖLGEDE HAYVANCILIĞINA KATKI SAĞLAYACAKTIR”

Bu kapsamda Kars – Akyaka Duraklı Köyü HİS Gölet’inde çalışmaların tamamlandığını açıklayan DSİ Genel Müdürü Prof. Dr. Lütfi Akca, “Kars–Akyaka Duraklı Köyü HİS Gölet’i inşaatında % 100 fiziki gerçekleşme sağlanmıştır. Tesis bölgede hayvancılığına katkı sağlayacaktır.” diye konuştu.

Projenin tamamlanması neticesinde 10 bin adet hayvanın içme suyu ihtiyacı karşılanacak ve 2022 birim fiyatları ile ülke ekonomisine yıllık 1,5 Milyon TL katkı sağlanması hedefleniyor.

Bakmadan Geçme